Yeni Mezun Nasıl CV Hazırlamalı?

Son güncelleme: 01.08.2015 11:31
  • CV Nasıl Hazırlanır - Kimler CV Hazırlayabilir - CV Hazırlarken Nelere Dikkat Edilir - CV Hazırlamak Hakkında
    Üniversiteden mezun olup da iş arayan tüm çalışan adayları, kendilerine iyi bir CV hazırlamak zorundadırlar. Peki, yeni mezun CV hazırlarken nelere dikkat etmelidir?

    Yalın ve sade olmalı: CV'lere göz atan insan kaynakları personeli ya da patronlar, yalın ve anlaşılır yazılar okumak isterler. Bir bütün olarak ele alınan CV kağıtları, doğru ve net bir şekilde anlaşılırsa amaca uygun olmuş olur. Unutmayın, sizin ne kadar yazdığınız değil, karşınızdakinin CV'nizi nasıl okuyup anladığı önemlidir. Bu nedenle de yalın ve sade bir CV ilk adım olarak idealdir.

    Yeteneklerinizi öne çıkarın: Şirketler bünyelerine eleman alırken, mutlaka o elemanların yetenekli ve iş yapabilen insanlar olmalarını isterler. Çünkü bu şekilde kurumsal başarı gelecektir. Siz de CV hazırlarken, üniversitede ya da sosyal hayatınızda iş bitiriciliğinizden, pratikliğinizden ya da bunlara benzer pragmatik yönlerinizden dem vurabilirsiniz. Bu sayede patron açısından ideal bir çalışan özelliğinizi karşı tarafa yansıtabilirsiniz.

    Tecrübelerinizi üst tarafta tutun: CV kağıtları değerlendirilirken, mutlaka tecrübeler bölümüne bir göz atılır. Hatta çoğu zaman, bu bölüm CV'deki en önemli yeri kaplamaktadır. Siz de CV hazırlarken, detayları ve boğucu yazıları yukarılara taşımaktansa, başvuru yapacağınız sektöre ve işe göre yakın bulduğunuz tecrübelerinizi üst bölümlerde, iletişim bilgilerinden hemen sonraya konumlandırabilirsiniz. Bu şekilde sizi değerlendirecek olan kişi ya da kurum, deneyimlerinizi görerek etkilenecektir.

    Sektöre göre farklı CV'ler hazırlayın: Eğer bir ferforje firmasına girecekseniz, üniversite döneminde tekstil sektörüne yönelik olarak hazırladığınız çalışmalarınızı her yere yazmanız size pek fayda sağlamayacaktır.

    Eğitim geçmişinizi net bir biçimde ortaya koyun: Hangi liseden ve hangi üniversiteden mezun olduğunuz, varsa dereceleriniz ve yabancı dil bilme durumunuz CV'nizde mutlaka net bir biçimde ortaya konmalı...

    Doğru bilgiler verin: Eğer iş mülakatında "CV'nizde şu programı kullanma durumu var, lütfen gösterir misiniz?" derlerse, söz konusu programı bilmenizin şart olduğunu anlarsınız. O nedenle, sırf kalabalık olsun diye kesinlike yanlış ve hatalı bilgileri CV'nize yazmayın. İş hayatınız başlamadan bitmesin!

    Alıntı
#01.08.2015 11:31 0 0 0