Yemek Nasıl Saklanır?

Son güncelleme: 01.08.2015 11:57
  • Nasıl Yemek Saklanır - Yemek Saklama Önerileri - Yemek Nerede Saklanır - Yemek Ne Zaman Saklanır - Yemek Saklamak Hakkında
    Yemekler yenip, sofradan kalkıldıktan sonra kalan yemeklerin nasıl saklanacağını bilmek önemlidir. Çoğu zaman yanlış saklama yöntemleriyle saklanan yemekler bozulur, kurur ya da sulanır. Her çeşit yemek için izlenebilecek farklı bir yol vardır ve bu yollarla yemekler bir süre daha dayanabilir.

    Peki, kalan yemekler nasıl saklanır?

    Çorbalar: Çorbalar kısa süreli saklamalar için dolapta tutulması şartıyla dayanıklıdırlar. Ancak çorbanızı uzun süre saklamak isterseniz, konserve yapabilir ya da dondurabilirsiniz. Konserve yapmak isterseniz, çorba kaynama ısısındayken alıp konserve kavanozuna koyun ve ağzını sımsıkı kapatın. Bu haliyle ters çevirip ısısının düşmesini bekleyin. Dondurmak için ise cam kaplar dışında herhangi bir kaba koyduğunuz çorbayı dondurucuya atmanız yeterli. Çorbayı kullanacağınız zaman da bir gece öncesinden ya da o günün sabahından dondurucudan çıkartıp dışarıda çözülmesini beklemelisiniz.

    Ana Yemekler: Sulu ana yemekler, çorbada olduğu gibi konserve yapılabilir ya da dondurulabilir. Ancak et yemeklerinin konserve yapımı bakteri üremesi açısından tehlike yaratabilir. Bunun dışında, ızgara, köfte, kızartma gibi ana yemekler hava almayan saklama kaplarına konarak dolapta ya da dondurucuda saklanabilir.

    Pilavlar: Pilavları hava almayan saklama kaplarına koyarak ya da bir poşete koyup havasını iyice alarak dolapta ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.

    Hamur İşleri ile Kek ve Pastalar: İçerisinde iç malzemesi olmayan hamur işleri oda sıcaklığında 4-5 gün dayanabilecekken, eğer içerisinde kıyma gibi bir malzeme varsa buzdolabında saklamanız gerekir. Kek ve kurabiyeler de oda sıcaklığından aynı süre için dayanabilecekken, krema içeren pastalarınızı dolapta tutmalısınız.

    Alıntı
#01.08.2015 11:57 0 0 0