Çorba Nasıl Saklanır?

Son güncelleme: 01.08.2015 12:01
  • Nasıl Çorba Saklanır - Çorba Saklama Önerileri - Çorba Nerede Saklanır - Çorba Ne Zaman Saklanır - Çorba Saklamak Hakkında
    Yemekler, piştikten sonra kış zamanı en fazla 2 saat, yazın ise 1 saat kadar dışarda kalmaları önerilmektedir. Her yemek piştikten sonra tamamen tüketilemediğine göre, soğuduktan sonra saklanması gerekir. Ancak pişmiş yemekleri dışarıda saklamak mümkün olmayacağından buzdolabı koşullarında saklamak en uygunudur.

    Çorba, artan yemekler arasında ilk sıralarda gelir. Ancak ısıtması ve tekrar menüye dahil edilmesi kolay bir yemek olduğundan uygun saklama koşulları ile yeniden tüketmek mümkündür. Kalan çorbalarınızı, ağzı saklama kabı şeklinde olan ve sıkıca kapatılabilen emaye kaplarda saklamak hem hava geçirmezliğini sağlar, hem de yeniden ısıtmak istediğinizde kolay ısıtma imkanı yaratmış olur.

    Çorbalarınızı daha uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız, bunun için farklı yollar da vardır. Konserve yaparak ve derin dondurucuya atarak, pişirdiğiniz bir çorbayı daha sonra çıkarıp ısıtabilir ve yeniden tüketebilirsiniz.

    Konserve yapmak için, genel konserve yapım teknikleri gibi uygulamalar yapmak uygundur. Çorbanız kaynama sıcaklığındayken kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatmalısınız. Kavanozları ters çevirip soğuyana kadar dışarıda bekletmelisiniz. Daha sonra buzdolabına kaldırdığınız çorbanızı 5 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

    Dondurarak muhafazada, çatlamayacağından emin olduğunuz bir saklama kabının içerisine koyduğunuz çorbanızı, ağzı sımsıkı olacak şekilde dondurucuda saklayabilirsiniz. Aynı işlemi yırtılması zor olan ve buzlukta kullanıma uygun poşetler ile de yapmak mümkündür. Buzdolabı poşetlerine koyduğunuz çorbalar daha az yer kaplayarak sizlere avantaj sağlayacaktır.

    Alıntı
#01.08.2015 12:01 0 0 0