Gece Lambası Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme: 01.08.2015 12:44
  • Gece Lambası Dekorasyonu - Gece Lambası Dekorasyonu Yapımı - Gece Lambası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı - Gece Lambası Dekorasyonu Önerileri - Gece Lambası Kullanımı Nasıl Olur
    Klasik lamba ışığından rahatsız mısınız? Uyurken ortamın biraz aydınlık olmasını mı istiyorsunuz? O halde daha rahat ve ortalama aydınlatma sağlayan gece lambası sizin için bir çözüm niteliğinde olabilir. Peki bu dekoratif eşya evlerde nasıl kullanılıyor?

    Daha loş bir ortam sağlaması için ampul satın alırken renk olarak genellikle kırmızı, koyu sarı, mavi, yeşil gibi renklere sahip olanların seçilmesinde fayda vardır ve ampulün wattsız olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Fazla aydınlığa katlanamayan çoğu insan dinlendirici ve rahatlatıcı bir ev ortamı yaratmak için gece lambasını seçtiklerini ifade etmişlerdir. Gece karanlıkta uyumayı sevmeyenler, karanlıkta uyurken huzursuz hissedenler veya kabus görmekten korkanlar için ideal bir seçimdir. Dekorasyonda vazgeçilmez bir parça olarak kabul edilen gece lambasının kullanımı oldukça basit ve sadedir. Genellikle görünüşü bir abajur şeklinde olup yatağınızın, koltuğunuzun yanındaki muhtemel komodinin üstüne yerleştirilir ancak direkt fişe takılan ya da yatağa bağlanmış modelleri de bulunmaktadır.

    Gece lambanızı yatak odasında, banyoda veya bunun gibi loş ortamlara müsaitliği olan odalarda rahatça kullanabilirsiniz. Banyoda küvetin yakınına koyacağınız bir gece lambasının etrafını çevreleyecek birkaç kokulu mum ya da tütsü çeşitleri hoş bir dekorasyon seçimi olabilir. Buna ek olarak araştırmalara göre çoğu aile rahatça ve huzurlu bir şekilde uyuyabilmesi için çocuğunun odasına bir gece lambası koymayı tercih ediyor.

    Sade gece lambalarından başlayarak renkli ve desenli türlere kadar geniş bir yelpazesi vardır. Özellikle evlerinde dekorasyona önem veren aileler bunların balıklı, çiçekli kısacası "süslü" modellerini de tercih edebiliyor. Günümüz gece lambası modellerinde ise ışığı istediğiniz gibi ayarlayabilme özelliği veya LED ışık sistemleri de göze çarpmaktadır. Bir çok modelinin bulunması avantaj teşkil etmektedir. Siz seçim yaparken kullanışlı olanları tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Gece lambası kullanırken dikkat edeceğiniz noktalardan bir tanesi, elektrik kablosunun uzunluğudur. Rahat bir kullanım sağlamak istiyorsanız, kablo uzunluğu önem taşımaktadır. Eğer düğmeli bir gece lambası seçimi yapımış iseniz, düğmesine dokunduğunuzda yanacak, tekrar bastığınızda sönecektir.

    Alıntı
#01.08.2015 12:44 0 0 0