Erkek arkadaşım neden olmuyor

Son güncelleme: 30.08.2007 14:37
  • Arkadaşlarının sevgilileri var ve haklı olarak sen de hayatında biri olsun istiyorsun. Aşka en büyük engelleri yine sen koyuyor olabilir misin, ne dersin?





    Beyaz atlı prensi beklerken
    Hepimizin hayallerini süsleyen bir yakışıklı mutlaka vardır. Bir bakıma ne istediğimizi bilmek büyük bir güç ve bu, son derece güzel. Ancak bazen de 'beyaz atlı prens' fikri, önümüze çıkan mükemmel bir ilişki fırsatının önünü tıkayabiliyor. Tüm sevgili adaylarını 'beyaz atlı prens'imizle kıyaslamazsak, bir ilişkinin kapılarını aralamamız daha kolay olur, unutma!




    Yeni dünyalar tanımak
    Hepimizin kendi içinde eşsiz dünyaları var. İşte, bir yakışıklıyla beraber olmak demek de, kuşkusuz yeni bir dünya tanımak demek. Sadece kendine konsantre olmamak, sürekli anlaşılmaya çalışmamak, çevredeki başka insanların dünyalarına da merak duymak, onları dinlemek ve onlarla bunu paylaşmak istemek, hem seni geliştirecek hem de senden hoşlanan yakışıklılara sana yaklaşabilmeleri için eşsiz bir fırsat sunacak. Yeni ortamlar ve farklı arkadaşlıklar için her fırsatı değerlendirmekten çekinmemeli. Unutma, zaman, çekingen ve utangaç olma zamanı değil.






    Şüpheci tilkiler
    İçini ısıtan bir yakışıklıyla karşılaştığında aklında dolanmaya başlayan ve 'Acaba bana layık mı, beni sevecek mi, beni üzer mi' gibi şüphelerle kafası karışık tilkiye sakın yüz verme. Her şeyin bir anda dört dörtlük olması zor. Her insanın kötü yönleri olabilir. Oysa bu yakışıklı bir şekilde içini ısıttıysa bunun bir anlamı olmalı. Hayat karşısında fazlaca kontrollü olmak, yaşayacağın güzel şeylerden de seni mahrum bırakabilir. Bu yüzden işe, kendini ve sevgili adayını küçük görmeyerek başlayabilirsin. Tilkileri bırak, bir süreliğine izne çıksınlar.




    Doğruya götüren üçlü
    Belki karşılaştığın kişi doğru insan, ama yer ve zaman yanlış olduğu için sen onu fark edemedin ya da kim bilir fark ettin, ancak onu doğru algılayamadın. Örneğin o gün en yakın arkadaşıyla kavga edip biraz hava almak için sokağa çıkan bu çocukla yanlışlıkla çarpıştınız. Arkadaşın sinirleri bozuk ya, en ters ve sinirli haliyle, 'biraz dikkatli olsana' gibi sert bir tavırla, kaşlarını da çatarak sana bağırabilir. Hem de o pamuk kalpli çocuk; ne kötü:( Bu yüzden doğru kişi-yer-zaman ne kadar da önemli! Önyargılı olmamak, birine karşı her zaman ikinci bir şans vermek en iyisi.







    İyi gözle
    Sevgilileriyle mutlu beraberlik yaşayan arkadaşlarını gözlemlemek çok işine yarayacaktır. Nerede tanışmışlar, neler yaşamışlar, anlaşamadıkları ama anlaşmak için uğraştıkları noktalar neler? Bunları bilmek, vereceğin kararlarda ve ilerleyeceğin yolda sana ışık tutacaktır.




    Ex'ler eskide kaldı
    Bazen eski erkek arkadaşlar bizi bir gölge gibi takip ederler. Hiç de farkında olmadan önümüze çıkan herkesi onlarla kıyaslayıp herkesi onlar gibi sanabiliriz. Oysa herkes farklıdır ve farklı insanlar, kişiye apayrı dünyalar açar. Sonuç: Ex'in gölgesinde kurtulmanın artık zamanı gelmedi mi?








    İsteklerini yansıt
    Bazen ne istediğimizi doğru ifade edemeyiz. Belki de sevgilimiz olsun isterken dışarıdan son derece soğuk, başka dünyalara kapalı ve tek başımıza gayet iyiymişiz gibi gözükebiliriz. Hal böyle olunca hangi yakışıklı yanımıza yaklaşmaya cesaret edebilir ki? Onların da aşka hazır olduğumuzu bilmeye ihtiyaçları var. Örneğin seni okul çıkışı bir yerlere davet eden sevgili adayına, 'Çok isterim, ancak bugün mümkün değil, yarına ne dersin' demekten seni kim alıkoyabilir ki?





    'Ne istiyorum' analizi
    İçtenlikle, 'Bir erkek arkadaş istiyorum ve buna hazırım' diyebiliyorsan, kendine şu soruları sor: 'İyi yönlerim, kötü yönlerim, sevgilimle yapmak istediklerim, ilişkimden beklentilerim, olmazsa olmazlarım neler?' Aldığın yanıtlar, sevgili adayının özellikleriyle benzeşiyor mu? Bu analiz, hem duygularını daha net görmeni hem de seçeceğin sevgilinin hayatındaki yerini belirleyecek.
#13.06.2007 14:50 0 0 0
  • paylasim icin teskkurler
#14.06.2007 08:52 0 0 0
  • teşekkürler angel_beril
#14.06.2007 09:31 0 0 0
  • tesekkurler ellerinize saglik
#19.07.2007 04:00 0 0 0
  • paylaştığın için sağol
#30.08.2007 14:37 0 0 0