Şampiyonlar Ligi'ndeki Rakiplerimizi Tanıyalım

Son güncelleme: 28.08.2015 16:49
  • Şampiyonlar Ligi - Galatasarayın gruplardaki rakipleri - Atletico Madrid - Astana - UEFA - uefa Şampiyonlar Ligi - Portekiz Ligi - Şampiyonlar Ligi grupları - Barcelona






    noimage






    Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'nin tek temsilcisi Galatasaray'ın gruplardaki rakipleri belli oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları çekildi. 32 takımın 8 gruba ayrıldığı kura çekiminde Galatasaray C Grubu'nda Benfica ve Atletico Madrid ve Astana ile eşleşti.

    Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakiplerimiz, Benfica, Atletico Madrid ve Astana'yı yakından tanıyalım:
    Benfica

    Avrupa'da son yılların en başarılı ve istikrarlı takımlarından biri olan Benfica, bir o kadar da şanssız. Geride kalan 3 yılda 2 kez oynadığı UEFA Avrupa Ligi'ni kaybeden, 1962'den beriyse toplam 8 finalden eli boş dönen Portekiz ekibinde, en büyük değişiklik kulübede oldu.

    Takımı son iki sezonda Portekiz Ligi şampiyonluğuna ulaştıran Jorge Jesus şok etkisi yaratan bir kararla Sporting Lizbon'un yolunu tuttu, yerine ise Vitoria Guimaraes ile iyi işlere imza atan Rui Vitoria geldi. Parlattığı oyuncuları yüksek bonservis bedeli karşılığında gönderen Benfica, bu yıl da politikasından taviz vermedi. Yaz döneminde 90 Milyon Euro'nun üzerinde satış gerçekleştiren Benfica, Raul Jimenez, Kostas Mitroglou, Adel Taarabt gibi önemli oyuncuları renklerine bağladı. Kanatlarda Gaitan ve Salvio gibi hızlı oyunculara sahip olan Portekiz temsilcisinde genç yıldız Anderson Talisca dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında geliyor.
    Atletico Madrid

    2 sezon önce hem La Liga’yı kazanarak tüm dünyayı şaşırtmış, hem de Şampiyonlar Ligi finalinde son saniye yediği golle dağılmıştı Atletico Madrid. Ancak geçtiğimiz sezon bu görüntüsünden eser yoktu Diego Simeone’nin öğrencilerinin.

    Sezon öncesi birçok önemli yıldızıyla yollarını ayıran Atletico’da Arda Turan da takıma veda etti. Milli yıldız, Rekor fiyata Barcelona’ya transfer oldu. Arda’nın yanı sıra, Cristian Rodriguez, Mario Suarez, Mario Mandzukic gibi yıldızlar da farklı takımlara transfer oldu. Ancak bu yıldızların da yeri doldu. Atletico transferin en hızlı takımlarından biriydi. Filipe Luis, Stefan Savic, Yannick Carrasco, Jackson Martinez ve Luciano Vietto transferleriyle gücüne güç kattı İspanyol ekibi. Bu transferlerle tüm boşluklarını dolduran Atletico’da forvet hattında müthiş bir üçlü var. Genç yetenek Vietto, tüm devlerin peşinden koştuğu Greizzman ve muhteşem bir bitiriciliğe sahip olan Jackson Martinez.
    Astana

    Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak takımlar arasında en büyük sürprizi Kazakistan’ın Astana takımı gerçekleştirdi. İkinci eleme turunda Maribor, üçüncü eleme turunda HJK Helsinki ve play-off turunda da Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL’i elemeyi başardı. Kazaklar böylece UEFA’ya üye oldukları 2002 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir kulüpleri ile temsil edilecek.

    Yaklaşık 4.5 milyon Euro değerindeki takımın 10 yabancı futbolcusu bulunuyor.
#28.08.2015 16:49 0 0 0