Kıymalı Peynirli Pide

Son güncelleme: 17.09.2015 22:38
  • evde pide nasıl yapılır - kıymalı pide tarifi - peynirli pide - karışık pideKaç Kişilik: 6-8
    Hazırlama: 1 saat 30 dk

    noimage
    Malzemeler

    2 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket instant maya
    Aldığı kadar un
    Kıymalı İç Harç için;
    300 gram yağlı kıyma
    2 yemek kaşığı domates rendesi
    2 adet sivri biber
    1 adet orta boy kuru soğan
    2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
    15-20 dal ince doğranmış maydanoz
    Deniz tuzu, değirmen karabiber
    Peynirli İç Harç için;
    250 gram beyaz peynir
    15-20 dal ince doğranmış maydanoz
    Deniz tuzu (Peynirinizin tuzluluk oranına göre kontrol ederek ekleyin).
    Pidelerin Üzeri için;
    2 adet yumurtanın sarısı (kenarlarına sürülecek)
    Çeri domates (Üzerlerine koymak için)

    Hazırlanışı

    Pide yapmaya önce iç harçlarımızı hazırlamakla başlayalım. Kıymalı harç için tavaya zeytinyağını koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı ve doğranmış yeşil biberleri ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın tuzunu, karabiberini ilave edin ve karıştırın. Ocağın altını kapatıp doğradığınız maydanozları ilave edin ve ılınması için kenara alın. Peynirli harç için, ayrı bir kaba rendelediğiniz beyaz peyniri, doğradığınız maydanozları ve tuz durumuna göre de tuzunuzu ilave edip karıştırın.

    Artık hamuru yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak şu noktayı kesinlikle belirtmekte yarar var. Mayalı hamurlarda kullanacağınız her malzemenin oda sıcaklığında olması size çok daha iyi sonuçlar verir. Genişçe bir yoğurma kabına, un dışındaki tüm hamur malzemelerinizi ilave edin. (Instant maya olduğu için direk katabilirsiniz malzemelere. Bekletmenize gerek yok). Kulak memesi kıvamında bir hamur ele geçirinceye kadar azar azar un ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerini örtüp sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

    Bir saat nihayetinde hamurunuz bıraktığınızın 2 katı olmuş olacak. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar açın. Ortasına istediğiniz harçtan koyup kenarlarını hafifçe yükselterek kıvırın ve uç bölümlerini yapıştırın. Yeniden bu noktada bir ayrıntı daha vermek istiyorum. Peynirli pidelerinizin hamurlarını biraz daha ince açarak katlayın. Bu işlemi tüm hamur ve iç harçlarınız bitene kadar devam edin.

    Pidelerinizi yağlanmış veyahut yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 15-20 dakika daha bekleyin. Zira hamurunuz tekrar mayalanacak. Bu esnada hamurları tepsiye yerleştirirken çok yakın koymamakta fayda var. Zira kabarıp birbirlerine yapışabilirler. Süre sonunda hamurunuzun kenarlarına fırça ile yumurta sarısı sürüp, ortalarına çeri domatesler yerleştirin. derecelik fırında pideleriniz renk değiştirip kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

    alıntı
#17.09.2015 22:38 0 0 0