Dekorasyonda Resim Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme: 02.10.2015 19:49
  • ev dekorasyonu - dekorasyonda resimlerin yeri - dekorasyonda tablo kullanımıİnsanların yaşam alanı olarak en çok vakit geçirdikleri yer evleridir. Her ev dekor edilme şekline göre ayrı bir hava ve enerji yansıtır. Resimler doğru bir şekilde evin odalarına asılarak tamamlayıcı bir dekorasyon yaratılır.

    noimage
    Evlerin en çok kullanılan alanı salondur. Salon dekorasyonu için genelde koyu ve ağır renkler tercih edilmişse, bu tarz bir renk seçimi olan salonlar için krem rengi tonları ağırlıklı olan çiçek resimlerinin asılması uygundur. Koyu renk eşyaları olan bir salonu krem renginde çiçeklerin resmedildiği tablolar canlı bir hale getirir. Eğer koyu renk olan bir salonda koyu renkli resimler kullanılırsa odanın havası daha da iç karartıcı bir hale gelir.

    Açık renk eşyaların kullanıldığı salonlarda ise manzara resimleri her zaman daha uygundur. Salonlar geniş alanlar olduğu için bir tek resim tek başına kullanılmamalıdır. Salona uygun olan resim küçükse yanına bir kaç resim daha asimetrik şekilde asılabilir. Eğer salonda bir duvara tek başına bir resim asılacaksa duvarda cılız bir görüntü olmaması için büyük boyutlarda bir resim asılabilir.

    Oturma odaları ise daha samimi bir havaya sahiptir. Bu yüzden oturma odasının tek duvarına iki tane orta boyutlarda resmi çapraz şekilde alt alta asmak doğru bir dekorasyon şeklidir. Oturma odalarında kullanılan neşeli aileleri veya dans eden insanları anlatan tablolar kullanmak o odanın samimi havasını tamamlar.

    Evin koridorları ise asla resimsiz bırakılmaması gereken alanlardır. Fakat bu alanlara çok fazla resim asılmamalıdır. Koridor için en doğru dekorasyon şekli karşılıklı iki duvara birer tane büyük tablo asmaktır. Koridorlar için suda yüzen hayvanlar veya deniz, göl manzarasını resmeden tablolar kullanılır. Koridorlar dar alanlar olduğu için balık, kaplumbağa gibi su hayvanlarının veya deniz manzarasının olduğu resimler bu alanları daha geniş ve ferah gösterecektir.

    Mutfak ise yiyip içme alanı olduğu için bu alanda kullanılan resimler bu ortamı tamamlayıcı şekilde olmalıdır. Mutfakta asılı olan resimlerde kadehler, içecekler ve yiyecekler olabilir. Ayrıca mutfaklarda küçük boyutlu resimler kullanılarak mutfağın samimi havası korunmalıdır. Küçük boyuttaki meyve resimleri de mutfaklar için en uygun tablolardır.

    alıntı
#02.10.2015 19:49 0 0 0