Gardenyanın Cilde Faydaları Nelerdir?

Son güncelleme: 08.10.2015 14:26
  • cilt bakımında gardenya - gardenya ile cilt güzelliği - gardenya yağının cilde yararlarıBeyaz renkli, yoğun kokulu çiçekleriyle süs bitkisi olarak yetiştirilen gardenya içerdiği özlerle cilt bakımında kullanılan bitkilerden biridir. Gardenya kökleri ve yaprakları geleneksel olarak ateş tedavisi ve vücut temizliğinde, çiçekleri ise kokulu çay yapımında kullanılır. Cilt bakımında ve aromaterapide ise genellikle uçucu gardenya yağı tercih edilir.

    Gardenyanın faydaları nelerdir?

    Cildi sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir. İnce çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
    Düzenli uygulamada cilde canlılık verir.
    Kan dolaşımını hızlandırır. Hücrelere daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Cildin besler.
    Yoğun kokusu ile etkili bir masaj yağıdır. Düzenli uygulandığında selülit görünümünü azaltır.
    Sabit yağlar ile beraber kullanıldığında etkili bir nemlendiricidir.

    Gardenya nasıl kullanılır?

    Banyoda: Dinlendirici bir banyo için gardenya banyo tuzları ile karıştırarak kullanılabilir. Su dolu bir küvete 1 fincan banyo tuzu ve 10 damla gardenya yağı ilave edilir. Bu uygulama cilt problemlerinin yanı sıra solunum semptomları, dolaşım sorunları, sinir gerginliği, stres, uykusuzluk, kas ağrısı ve regl sancısı için de etkilidir.

    Yüz buhar banyosu: 3 litre sıcak suyun içine 5 damla gardenya yağı ilave edilir. Yüz buhara doğru tutulup, başın üzerine bir havlu yerleştirilir. Bu uygulama tıkanmış cilt gözeneklerini açarken, sinüzitin neden olduğu baş ağrısını da hafifletir.

    Sıkılaştırıcı: Kas ağrıları, morluklar ve sıyrıklar gibi cilt sorunları için yumuşak bir bez sıcak su ile ıslatılıp birkaç damla gardenya yağı ilave edilir. Etkilenen bölgeye birkaç dakika kompress yapılıp birkaç kez tekrarlanır.

    Masaj: Stres giderici bir masaj için herhangi bir cilt losyonunun içine birkaç damla gardenya yağı ilave edilir. Elde ovuşturarak losyonun ve yağın ısınması sağlandıktan sonra uygulanır.

    Gardenya Yağının Yan Etkileri

    Gardenya uçucu yağının bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak birçok uçucu yağ gibi hamile kadınlar ya da çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez. Bazı uçucu yağlar hassas cilde sahip kişilerde tahrişe veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Cildin küçük bir bölümünde test edildikten sonra kullanılması önerilir.

    alıntı
#08.10.2015 14:26 0 0 0