Çikolata Rengi Psikolojiyi Nasıl Etkiler?

Son güncelleme: 04.11.2022 15:57
  • çikolata renginin psikolojiye etkisi - renklerin insan psikolojisine tesiri - çikolata renginin özellikleriİnsan psikolojisinde olumlu etkilere sebep olan çikolata rengi insanları rahatlatır. Sosyal ortamlarda çikolata rengi giyen insanlar kendilerini bulunduğu ortama ait hissederler ve uyum kurmaları daha hızlı olur. Toplantı salonları, sınav merkezleri, mülakat odaları gibi dikkat ile iş yapılan yerlerde dikkatin dağılmasını engellemesi için masa, sandalye vb malzemeler üzerinde bu renk kullanılır. İnsanların yaptıkları işlere konsantre olmalarını sağlar. Karşı taraf üzerinde çikolata rengi kıyafet giyildiğini gören insanlar, o kişiye karşı daha rahat ve samimi davranabilir.

    Çikolata rengi genellikle sıcak bir arkadaş çevresine sahip yalnızlığı sevmeyen insanların ortak olarak kullandığı bir renktir. Psikolojik olarak yalnızlık hissini uyandırabilme ihtimali olduğu için yalnız yaşayan insanların etrafında bu rengin olması önerilmez.

    Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda çok çabuk üşüyebilen insanların bu rengi gördüğü zaman psikolojik olarak sıcak hissettikleri ve bu hissin vücut ısısına da yansıyarak üşümeyi az da olsa giderdiği görülmüştür.
    Yemek yerken çikolata rengini gören insanlar daha hızlı yemek yeme psikolojisi içerisinde olurlar. Hızlı yeme hissinin yanı sıra çikolata rengi psikolojik olarak tatlı ihtiyacı da doğurur. Bu nedenle kalabalık yemek mekanlarında çikolata rengi kullanılarak daha fazla satış yapılır ve masaların hızlı bir şeklide boşalması sağlanır.

    alıntı
#09.10.2015 19:14 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 15:57 0 0 0