MALZEMELER
1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon

HAZIRLANIŞI
Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. soğuk olarak servis yapılabilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 495
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:18
ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:35
tarif için teşekkürler:23:
Gönülce Tarih: 05.07.2007 17:04
teşekkürler afiyet olsun demek kalıyor bize