GÜNCEL BEŞİKTAŞ HABERLERİ

Son güncelleme: 14.06.2007 20:30
  • noimage
    Toraman ın hayali...

    İbrahim Toraman, siyah-beyazlı takımla 2010 yılına kadar sözleşmesi olduğunu belirterek, ''Umarım Beşiktaş formasıyla futbolu bırakırım'' dedi.
    Beşiktaş Kulübü'nün ''Yavru Kartal'' dergisinin haziran sayısına verdiği röportajda, derginin ''Fun Club'' üyelerinden 10 yaşındaki Cansu Akfırat ile aynı yaştaki İhsan Dümeke'nin sorularını yanıtlayan İbrahim, ''Fenerbahçe'ye gideceğiniz ile ilgili haberler çıktı. Bu doğru mu?'' sorusu üzerine, ''Hayır doğru değil. Benim Beşiktaş ile 2010 yılına kadar sözleşmem var ve Beşiktaş forması giydiğim için çok mutluyum. Umuyorum ki Beşiktaş forması altında kaptan olarak futbolu bırakırım ve jübilemi burada yaparım'' diye konuştu.

    İbrahim Toraman, Beşiktaş'ta kaptan olmanın kendisi için çok büyük onur ve mutluluk kaynağı olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: ''Bu sorumluluğu taşıyabildiğimi düşünüyorum. Tabii ki kaptan olmanın çok büyük sorumlulukları var. Her şeyinize dikkat etmek zorundasınız. Öncelikle sahadaki hırsımız, isteğimiz ve formamıza bağlılığımızla örnek olmamız gerekiyor. Bir kaptan olarak bu sorumlulukları taşıyorum.''

    ''HEDEFİM MİLLİ TAKIMLA AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAK''

    İbrahim Toraman, (A) Milli Futbol Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu yaşamak istediğini söyledi. Hem milli takımda hem de Beşiktaş'ta başarılı olmak istediğini kaydeden İbrahim, ''Hedefim Milli Takım ile Avrupa Şampiyonu olmak, Beşiktaş'ta ise Türkiye Şampiyonu olup Avrupa'da önemli başarılara imza atabilmek'' dedi.

    Milli futbolcu, takım arkadaşlarının hepsiyle iyi anlaştığını ancak Burak, Serdar ve Mehmet Sedef ile yakın arkadaş olduklarını kaydetti.

    ''MEVKİİMDE EN İYİSİ BENİM''

    İbrahim Toraman, ''Sizce oynadığınız mevkiideki en iyi futbolcu kim?'' sorusu üzerine, ''(Kendini beğenmiş) denilmesini istemem, ama en iyi olarak kendimi görüyorum. Elbette benim de eksik yönlerim vardır, ama oynadığım mevkii itibariyle kendimi hep iyi bulmuşumdur. Avrupa'da Puyol, Cannavora sevdiğim futbolculardır'' diye konuştu.

    Türkiye'de ligin mücadele olarak kaliteli olduğunu vurgulayan İbrahim, ''Ligimizde çok koşuluyor, tempolu futbol oynanıyor. Her takım artık disiplin içerisinde sahada mücadele ediyor. Belki oyun kalitesi olarak çok iyi değil ama disiplin ve mücadele açısından kaliteli olduğunu düşünüyorum'' dedi.

    Ligde en çekindiği oyuncunun Fenerbahçe'nin eski futbolcu Nicolas Anelka olduğunu belirten İbrahim, Anelka'nın İngiltere'ye gitmesinden sonra Türkiye'de çekindiği futbolcu olmadığını ifade etti.

    noimage
    4 Milyon Dolar...

    Sambacı'ya başta ispanya ve ülkesinden teklif yağıyor ama Beşiktaş'ta yeni bir sayfa açmak isteyen Brezilyalı kalma fikrine daha sıcak bakıyor.

    Tigana gitti rahatladı
    Beşiktaş;ta geçtiğimiz sezon teknik direktör Jean Tigana ile yıldızı bir türlü barışmayan ve ciddi sorunlar yaşayan Ricardinho, transferin en gözde isimlerinden biri olmasına rağmen artık ayrılık fikrini düşünmüyor. Buna karşın başta Murcia olmak üzere ispanyol ekiplerden ve ülkesinden ciddi teklifler alan Sambacı için yönetimin de oldukça yüksek bir bonservis bedeli belirlemesi, yıldız oyuncudan vazgeçilmeyeceğinin en somut göstergesi olarak kabul ediliyor.

    Devler ligi avantajı
    1.7 Milyon dolar bonservis bedeliyle transfer edilen Ricardinho için Beşiktaş Yönetimi;nin, Rico Paşa;yı almak isteyen kulüplerle pazarlığı 4 milyon dolardan başlatacağı öğrenildi. Teknik heyet değişimiyle beraber Siyah-Beyazlı takımda beyaz bir sayfa açmak ve Türkiye;de şampiyonluk yaşamak isteyen Ricardinho, ekibinin şampiyonlar Ligine yakın olması sebebiyle de yola Beşiktaş;ta devam etmeyi arzuluyor.

    Orhan YILDIRIM

    ************************
    Matias Delgado belirsizliği
    Yönetim, bir yandan dış transfer çalışmalarına devam ederken, diğer taraftan da kadrosundaki yabancıların kaderini belirlemenin uğraşını veriyor. Bu paralelde Siyah-Beyazlılar;ın kafasını karıştıran isimlerden biri de Delgado. Arjantinli oyuncunun takımda tutulup tutulmayacağı henüz karara bağlanmazken, en büyük sorun satışındaki bonservis bedeli konusunda yaşanacağa benziyor. Çünkü Kara Kartal, Ülker;in sponsorluğunda 5 milyon Euro;ya alınan Delgado;dan ancak bu rakamın üzerinde bir satış gerçekleşirse kâr elde edebilecek. Fakat Siyah-Beyazlı oyuncuya şu ana kadar yapılan en yüksek teklifin 1.5 milyon Euro olduğu konuşuluyor.

    noimage
    Taraftar rahat olsun...

    Beşiktaşlı yöneticiler katıldıkları bir panelde öğrencilerin sorularını yanıtlarken, yeni sezon öncesi camiaya umutlu mesajlar verdiler.

    İstanbul Lisesi'nde, 7. Uluslararası Spor Şöleni kapsamında düzenlenen panele katılan kulüp asbaşkanları Levent Erdoğan ve Behçet Ümitlen, basın sözcüsü Gülnaz Kudunoğlu Arsel ile yönetim kurulu üyesi Nedim Sarsmaz, öğrencilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdiler.

    Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ise transfer çalışmaları için yurt dışında olduğu için panele katılamadı.


    ERDOĞAN: ''BEŞİKTAŞLILAR'IN İÇİ RAHAT OLSUN''


    Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, futbol takımına olan inancının tam olduğunu vurgulayarak, ''Yeni sezonda şampiyonluğu kolay kolay bırakmayacağız, Beşiktaşlılar'ın içi rahat olsun'' dedi.

    Futbol takımının başına getirilen Ertuğrul Sağlam'a destek veren Erdoğan, ''Hep birlikte onun arkasında durarak, yeni sezonda şampiyonluğu yakalamaya çalışacağız'' diye konuştu.

    Erdoğan, futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot'un yıldız transfer sözü verdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Celalettin Kolot şu anda İngiltere'de, başkanımız ve diğer yönetici arkadaşla birlikte, verdiği sözü yerine getirmek üzere uğraşıyor'' diye konuştu.

    Beşiktaş'taki transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Levent Erdoğan, gerekli yerlere gerekli transferlerin yapılacağını kaydetti. Erdoğan, ''Transfer için çalışmalar devam ediyor. İlerlemeler var ama açıklama yapmak için henüz erken. Lazım olan yerlere gerekli takviyeler yapılacaktır'' dedi.

    Eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque ile süren hukuki mücadelenin lehlerine sonuçlanacağına olan inancını tekrarlayan Erdoğan, siyah-beyazlı kulübün mali yapısının dışarıya aksettirildiği gibi kötü olmadığını, 71-72 milyon dolar civarında borcu bulunduğunu, bunun da yarıya yakının kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Beşiktaş'ın ekonomik durumu iyidir. Beşiktaş, bütçesini de dikkate alarak, gereken yerlere gerekli transferleri yapabilecek durumdadır'' dedi.

    Levent Erdoğan, geride kalan sezonda yaşanan hakem hataları ve bazı kulüplerin hakemler üzerindeki baskılarının hatırlatılması üzerine de, ''Şampiyonluk her şey demek değildir, evvela centilmenlik gerekir'' dedi.


    YENİ STAT PROJESİ


    Levent Erdoğan, BJK İnönü Stadı'nın yerine yapılacak yeni stat projesinin yakın bir zamanda kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

    BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak, yerine 36 bin kişilik yeni stat yapılacağını anlatan asbaşkan Erdoğan, ''Hakikaten güzel bir stat yapacağız. Finansı da hazır. 15-20 gün içinde, transfer telaşı bittikten sonra başkanımız tarafından tanıtımı yapılacak'' diye konuştu.

    1947 yılında hizmete giren ve halen 32 bin kişi kapasiteye sahip BJK İnönü Stadı'nın artık ömrünü tamamladığını belirten Erdoğan, yeni statta asıl amaçlarının sadece 4 bin kişi kapasite artırımı olmadığını, günün şartlarına uygun, modern ve 24 saat kullanım alanı olacak yeni bir stat yapacaklarını kaydetti.


    ÜMİTLEN: ''6 YABANCIYLA DEVAMDAN YANAYIZ''


    Asbaşkan Behçet Ümitlen, Beşiktaş Kulübü'nün yabancı oyuncu sayısı konusundaki görüşünün sorulması üzerine, mevcut 6 yabancı oyuncu uygulamasının devamından yana olduklarını söyledi.

    Ümitlen, ''Yabancı oyuncu sayısının bu şekilde kalmasından yanayız. Çoğaltılması, Türk sporuna darbe vurur, Türk oyuncuların önünü keser. Bizim görüşümüz budur ama alınacak ortak karara da saygı gösteririz'' diye konuştu.

    Yönetim kurulu üyesi Nedim Sarsmaz ise, ''Futbolda 14 yaş grubumuz ileride Türkiye'ye hakim olacak. Bu şekilde devam ederse üst tarafa bir hayli oyuncu kazandıracak. 4 tane Muhammedimiz var, sizler henüz 1'ini duydunuz'' dedi.


    ARSEL: ''SAĞLAM İLE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ''

    Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Gülnaz Kudunoğlu Arsel, futbol takımının teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile gönül rahatlığı içinde sözleşme imzaladıklarını vurgulayarak, ''Kendisiyle çok ciddi başarılara imza atacağımızı düşünüyorum'' dedi.

    Arsel, ''Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde olabildiği kadar başarı kazanmak istiyoruz. Ertuğrul Sağlam'ın yüzde 100 arkasında olarak, kendisini motive edip, büyük başarılara imza atacağız. Ertuğrul Sağlam ile konuştuğumuzda bana bambaşka şeylerden bahsediyor. O zaman ben bir iletişimci olarak rahat ediyorum, siz de rahat edin'' diye konuştu.

    Beşiktaş'ın, yeni sezon öncesi futbol takımının başına Ertuğrul Sağlam, erkek basketbol takımının başına da Ergin Ataman'ı getirdiğini hatırlatan Arsel, ''Bence Beşiktaş yılın transferlerini yaptı'' diye konuştu.

    Transfer çalışmaları hakkında da görüşlerini açıklayan Arsel, Beşiktaş'a beklenenin üzerinde hizmet verecek futbolcuları aradıklarını vurgulayarak, ''İlerisi için yatırım yapıyoruz. Futbolcunun geçmişine yatırım yapmıyoruz. Geçen sezon çok iyi bir takım yarattık. Çok acayip insanlara ihtiyacımız yok, sadece bazı mevkilere takviyeye gereksinim var'' dedi.

    Turkcell Süper Lig'in, iddia edildiği gibi kalitesiz bir lig olmadığını anlatan Arsel, Türk sporunda her birimin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi durumunda ligin kalitesinin çok daha iyi duruma geleceğinin altını çizdi.

    Bu arada, panel sırasında Gülnaz Kudunoğlu Arsel ile öğrenciler arasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Dinleyicilerin yıldız transfer konusundaki soruları üzerine Arsel, ''Aranızdan kaçınız Beşiktaşlı? Kaç kişinin forması var? Niye almadınız?'' diye sorarak, taraftarların maddi anlamda kulüplerine daha çok sahip çıkmalarını istedi.

    Panel sonrasında okul yönetimi, Beşiktaşlı yöneticilere birer plaket ve çiçek verirken, siyah-beyazlı yöneticiler de beraberinde getirdikleri formaları öğrencilere dağıttı.
#14.06.2007 19:58 0 0 0
  • noimage
    Volkan için yeni formül...

    Beşiktaş, Antalyaspor;un yıldızı için Kırmızı-Beyazlılar;ın kapısını bu kez takas önerisiyle çalacak.


    Pazarlık yüksek başladı
    Teknik heyetin kadroda görmek istediği öncelikli isimlerden biri olan Antalyasporlu Volkan Yaman için Beşiktaş;ın ısrarı devam ediyor... Gelecek sezon ikinci Lig A Kategorisi;nde mücadele edecek olan Güney ekibinin genç yıldız için 4 milyon dolar gibi çok yüksek bir bonservis ücreti istemesiyle transferde sıkıntıya düşen yönetim, bu kez Kırmızı-Beyazlılar;ın kapısını yeni bir formülle çalmaya hazırlanıyor.

    Tello ile aynı mevki
    Sıkı bir pazarlık için kolları sıvayan Beşiktaş;ın Antalyaspor;a Volkan;a karşılık, Samsunspor;da kiralık oynayan Serdar Özkan ya da İbrahim Kaş'ı önereceği ve bir miktar parayı da gözden çıkarabileceği öğrenildi. Ancak Antalyaspor;un bu teklifi kabul etmemesi halinde izlenecek yol ise merak konusu. Bu arada Tello;nun yerine, aynı mevkide oynayan Volkan;ın tercih edilmesi gerektiği görüşü sebebiyle yönetimde fikir ayrılığı yaşanmıştı.

    ***************************
    Dikkat dikkat! İlhan konuşuyor
    Beşiktaş;ın eski oyuncularından İlhan Mansız, bugün bir basın toplantısı yapıp, kariyerinde izleyeceği yolu açıklayacak. İstanbul;da Çırağan Sarayı;nda medyanın karşısına çıkacak olan Mansız, futbola dönüp dönmeyeceği hakkında bilgi verecek. 2001-2002 sezonunda Beşiktaş formasıyla attığı 21 golle, Galatasaraylı Arif Erdem ile birlikte ;Gol Krallığı"nı paylaşan ilhan Mansız, özellikle Türk Milli Takımın üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası;ndaki performansıyla göz doldurmuştu.
#14.06.2007 20:03 0 0 0
  • noimage
    Jean Tigana kazandı!

    Beşiktaş;ın eski teknik direktörü Jean Tigana, İngiliz kulübü Fulham;ın sahibi Mohamed Al Fayedle süren davasından mahkeme kararıyla galip çıktı.

    İngiliz ekibinden olaylı bir şekilde ayrılan Tigana geçtiğimiz mart ayında, Fayed;e karşı tüm davaları kazanırsam, psikolojik olarak kendimi tehlikeli bir durumun içinde bulacağım diye korkularını dile getirmişti. Siyah-Beyazlılardan ayrıldıktan sonra kendisine yeni bir takım arayan Fransız hoca, karardan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
#14.06.2007 20:06 0 0 0
  • noimage
    Muş;tan Ümraniyeye...

    Öğretmeni tarafından keşfedilerek İstanbul;a getirilen 12 yaşındaki Muşlu Uğur Bayraktaroğlu, Beşiktaş B genç takımı kadrosuna alındı.

    Öğretmeni tarafından keşfedilerek İstanbula getirilen 12 yaşındaki Muşlu Uğur Bayraktaroğlu, Beşiktaş B genç takımı kadrosuna alındı. Öğretmeni Kürşat Aktay;ın kişisel girişimleri sonucu Siyah-Beyazlılar;a kazandırılan Uğur, en büyük hayaline ulaştığını belirterek, Bundan sonra elimden geleni yapıp, A Takıma yükseleceğim günleri bekleyeceğim diye konuştu
#14.06.2007 20:09 0 0 0
  • noimage
    Levent Erdoğan öğrencilerle

    Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, bugün İstanbul Erkek Lisesi öğrencileriyle biraraya gelecek.

    Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, bugün İstanbul Erkek Lisesi öğrencileriyle biraraya gelecek. Saat 10.30;da başlayacak seminerde Erdoğan, kulübün geleceğe yönelik planlarını, transfer politikasını ve yöneticilikle ilgili konularda konuşacak. Siyah-Beyazlı idareci, öğrencilerin de sorularını yanıtlayacak.
#14.06.2007 20:11 0 0 0
  • noimage
    Tello milli takımda...

    Sporting Lizbon;dan olaylı bir şekilde transfer edilen Rodrigo Tello, Şili;nin Copa Amerika turnuvası maçlarına davet edildi.

    Ülkesinde tatilde bulunan 29 yaşındaki yıldız oyuncu, Şili&;nin 22 Haziran;da Kolombiya, 27 Haziran;da Ekvador ve 1 Temmuz;da Brezilya ile oynayacağı karşılaşmalarda forma giyecek. İddialı bir kadroya sahip olan Şilide Palacios ve Mark Gonzalez gibi isimler de yer alıyor.
#14.06.2007 20:16 0 0 0
  • noimage
    Christanval gibi...

    Savunmaya takviye arayışlarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, Fulham;ın defanstaki ismi için devrede.

    Fiyatı uygun ama
    Yabancı bir stoperi de renklerine bağlayıp, savunmasını güçlendirmeyi planlayan Beşiktaş, Fulham;ın defanstaki yıldızı Christanval ile yakından ilgileniyor. Londra ekibiyle bugün resmen görüşecek olan Beşiktaşlı yöneticiler, alacakları yanıta göre transfere yön verecekler. Diğer futbolculara oranla fiyat bakımından daha uygun olan Christanval;ın da bonservis sorununun bulunması, akıllarda soru işaretleri yaratıyor.

    Hocası çok tutuyor
    Liverpool;un yıldızı Hyypia;dan net bir yanıt alamayan Siyah-Beyazlılar;ın Christanval transferinde son derece ciddi oldukları belirtildi. Ancak Fulham teknik direktörü Chris Colemanın her fırsatta, Christanval çok önemli bir oyuncu. Savunmamızın bel kemiği ve gelecek planlarımda önemli yer tutuyor ifadeleri transferi zora sokuyor. Ayrıca Christanval&;ın da geçmişte geçirdiği ciddi sakatlığı, yöneticileri korkutuyor.

    KİMDİR?
    ADI: Philippe Christanval
    DOĞUM TARİHİ: 31 Ağustos 1978
    DOĞUM YERİ: Paris
    TAKIMI: Fulham
    MEVKİİ: Defans
    BOYU: 1.89
    KİLOSU: 81
#14.06.2007 20:18 0 0 0
  • noimage
    Tigana'dan Makelele açıklaması

    Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Jean Tigana, hakkında basında çıkan "Makelele'nin Beşiktaş'a transfer olmasını engelledi" şeklindeki haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, "Makelele ile hiçbir zaman telefon görüşmesi yapmadım. Tek bir hayalim var, iskeletini oluşturduğum Beşiktaş'ın başarıya koşması" dedi.

    Jean Tigana, İhlas Haber Ajansı muhabiri Kemal Çolak'a yaptığı açıklamada, Fransız oyuncu Makelele'nin Beşiktaş'a transferini engellediği yönünde basında çıkan haberlere tepki göstererek, "Makelele ile hiçbir zaman telefon görüşmesi yapmadım. Ben, 1.5 sene kader birliği yaptığım, emek verdiğim hiçbir kulüp hakkında kötü bir kelime dahi konuşmam. Şu ana kadar beni Avrupa'dan yaklaşık 50 gazeteci aradı. Hiçbirisiyle de hiçbir şey konuşmadım" ifadelerini kullandı.

    Haziran ayı sonunda kızının okulu için İstanbul'da olacağını kaydeden Tigana, Türkiye'den ayrıldıktan sonra kendisi hakkında bu ve buna benzer birçok haber çıktığını, bundan da büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Sanırım bir basın toplantısı daha yapma durumum olacak. Ben, Türkiye'yi çok seviyorum. Beşiktaşlıyım ve Beşiktaş'a çok genç futbolcular kazandırdım. O genç futbolcularla da gurur duyuyorum. Tek bir hayalim var, iskeletini oluşturduğum Beşiktaş'ın başarıya koşması. Her zaman Beşiktaş için yardıma hazırım" şeklinde konuştu.
#14.06.2007 20:27 0 0 0
  • noimage
    Delgado belirsizliği sürüyor...

    Beşiktaş yönetimi, bir yandan dış transfer çalışmalarına devam ederken, diğer taraftan da kadrosundaki yabancıların kaderini belirlemenin uğraşını veriyor. Bu paralelde Siyah-Beyazlılar'ın kafasını karıştıran isimlerden biri de Delgado. Arjantinli oyuncunun takımda tutulup tutulmayacağı henüz karara bağlanmazken, en büyük sorun satışındaki bonservis bedeli konusunda yaşanacağa benziyor. Çünkü Kara Kartal, Ülker'in sponsorluğunda 5 milyon Euro'ya alınan Delgado'dan ancak bu rakamın üzerinde bir satış gerçekleşirse kâr elde edebilecek. Fakat Siyah-Beyazlı oyuncuya şu ana kadar yapılan en yüksek teklifin 1.5 milyon Euro olduğu konuşuluyor.
#14.06.2007 20:30 0 0 0