Kusan Bebeğe Ne Yedirilir?

Son güncelleme: 11.11.2015 19:48
  • bebeklerde kusma - kusan bebeğe ne yapılır - kusan bebek nasıl beslenirAnneler için bebeklerde kusma sorunu çok sık rastlanan bir durumdur. Annelerin bu sorunla karşılaştıkları zaman ne yapacaklarına gelin birlikte bir göz atalım.

    Sürekli kusan ve doktor kontrolünden geçen, herhangi bir iç hastalığa sahip olmayan çocuklar için mide rahatlatıcı birkaç gıda bulunmaktadır. Herhangi bir hastalığa sahip olan bebeklerde tamamen doktor odaklı hareket edilmelidir. Kusmanın hiçbir hastalıkan dolayı olmadığı durumlarda ise yağsız, tuzsuz ve asitsiz birkaç gıda bebeklerde rahatlamayı sağlayabilmektedir.

    1 - Patates:

    Kusma problemi olan bebeklerin haşlanmış ve hafifçe tuzlanarak püre haline getirilmiş patatesi tüketmeleri oldukça faydalıdır. Patatesin içindeki bol miktarda bulunan nişastanın özellikle bebeklerdeki gibi hassas mideleri yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Haşlanmış patates yiyen bebeklerin kusma problemi uzun süre ortadan kaybolur. Sürekli kusma problemi yaşayan bebekler için haftada en az 3 öğün olmak üzere düzenli olarak haşlanmış patates tüketmeleri gerekmektedir. Annelerin bu konuda bebeklerini daha hassas ve düzenli olarak beslemeleri gerekmektedir. Patatesle birlikte çok yağlı, tuzlu ve acı besinler vermemek gerekir. Bu tür besinler bebeklerin hassas midelerinde olumsuz şeklide uyarıcı olup kusmalarına sebep olur.

    2 - Doğal Köy Ekmeği:

    Doğal köy ekmeğini süt ya da sebze suyuyla hafifçe ıslatarak bebeklere yedirmek kusmayı yatıştırır. Mideyi sakinleştiren köy ekmeğini bebeklerinize kusma problemi yaşamasalar dahi mutlaka vermeniz önerilmektedir. Tam tahıllı köy ekmekleri bebeklerin hem gelişimine hem de kusma problemlerine olumlu yönde etki eder.

    3 - Ilık Süt:

    Çok az miktarda inek sütünü hafifçe ısıtıp bebeğe içirmek kusmasını hafifletebilir. Bebeklerin kusma problemleri yaşadıkları dönemlerde koyun ya da keçi sütü tercih etmemek gerekir. Bebeğinizin aylık durumuna göre bir çay kaşığından başlayarak yarım çay bardağına kadar artan miktarlarda ılındırılmış inek sütünü bebeğinize kolaylıkla vererek kusma sorununu giderebilirsiniz.

    4 - Az Yağlı Doğal Yoğurt:

    Evde yapılmış ve kaymağı alındıktan sonra fazla bekletilmemiş yoğurdu çok az miktarda bebeğinize yedirerek kusmasını azaltabilirsiniz. Çok küçük bebeklere yoğurt önerilmemekle birlikte bir yaşını doldurmuş tüm bebeklerde yoğurt tüketimi; kusma problemine bir çözüm olarak görülmektedir.

    alıntı
#11.11.2015 19:48 0 0 0