Beyaz Çay Nasıl Saklanır?

Son güncelleme: 03.10.2022 16:25
  • beyaz çay nedir - beyaz çay nasıl toplanır - beyaz çayın saklanması - beyaz çayın özellikleriÇay bitkisinin olgunlaşmamış ve açılmamış yapraklarının toplanıp kurutulmasıyla meydana gelen çay türü beyaz çaydır. Beyaz çay adını bu yapraklar üzerindeki beyaz tüylerden alır. Hazımsızlığa ve baş ağrılarına oldukça iyi gelir. Bu çayın aroması siyah ve yeşil çaya göre daha hafif ve içimi de daha yumuşaktır. Beyaz çayı evde saklayabilmek için saklama koşullarını bilmek ve ona göre yöntemler uygulamak gerekir.

    Beyaz çayı saklamak için en önemli koşul nemden uzak tutmaktır. Bunun için kuru baharatların saklandığı kapalı dolaplar ya da çekmeceler içerisinde saklamak gerekir. Konserve ve taze yiyeceklerle bir arada kesinlikle saklanmamalıdır. Nem alan beyaz çay kısa sürede bozularak kullanılamaz hale gelir. Nemden uzak olarak saklanan beyaz çayın tüketim süresi 6-10 ay arasında değişir.

    Saklama kabı olarak geniş bir cam kavanoz tercih edilmelidir. Bu kavanozun içerisine çok sıkıştırılmayacak şekilde beyaz çay ilave edilir. Birbirlerini ezmeyecek kadar tepeleme konulmalıdır. Cam içerisinde saklama süresi plastiğe göre daha uzun olduğu için bu kaplar tercih edilir.

    Aynı zamanda plastik kadar çabuk bir şekilde dış etkenlerden etkilenerek beyaz çaya zarar vermez. Bu şekilde 8-10 ay boyunca taze olarak saklanabilir.


    Beyaz çay saklanırken arada bir bir havalandırılmalıdır. Bu şekilde bayatlaması ve bakteri üretimi engellenmiş olur. Hava alması için kavanoz kapağını açıp yarım saat boyunca açık havada bekletmek yeterli olur.


    alıntı
#13.11.2015 21:21 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#03.10.2022 16:25 0 0 0