Ahududu Lekesi Nasıl Temizlenir?

Son güncelleme: 03.10.2022 16:25
  • ahududu lekesi nasıl çıkar - kırmızı meyve lekeleri - ahududu lekesine ne yapılırKırmızı renkli meyvelerden olan ahududu döküldüğü yerde oldukça belirgin bir iz bırakabilir. Bu izden doğru yöntemlerle kolayca kurtulmak mümkündür. Ahududu lekesinin temizlenme şekli hangi zemin-kumaş türü üzerinde olduğuna bağlıdır. Kumaşın türüne göre lekenin temizlenme şekli de farklılık gösterir.

    Ahududu lekesi pamuklu ve ince bir kıyafetin kumaşı üzerinde ise ilk yapılması gereken saf su ile kumaşa işlememiş fazlalığını temizlemektir. Plastik bir kova içerisine ılık su alınır ve lekeli bölge çok hafif bir şekilde çitilenerek fazlalığından arındırılır. Kumaş üzerinde kalan leke için elde yıkama özellikli bir çamaşır deterjanı gerekir. Kumaşın rengine göre çamaşır suyu da kullanılabilir. Yarım avuç kadar çamaşır deterjanı ve birkaç damla çamaşır suyu plastik kova içerisine eklenir. Su ile birlikte karıştırılarak lekeli bölgenin bu karışım içerisinde bir süre beklemesi sağlanır. Böylece ahududu lekesi kumaştan daha kolay bir şekilde çıkar. Bir süre deterjanlı karışım içerisinde bekleyen lekeli bölge çitilenerek duurlanır. Bu şekilde pamuklu kıyafetler üzerindeki ahududu lekesini kolayca temizlemek mümkündür.

    Kot ve polyester içerikli kumaşlardan ahududu lekesinin çıkartılması daha kolaydır. Çoğu zaman deterjana dahi gerek kalmadan saf sıcak su ile bu lekeyi temizlemek mümkündür. Bu tür kumaşların nemi emme özelliği çok daha az olduğu için ahududu lekesinin çoğunu yüzeyinde tutar, fakat içine çekmez. Böylece yüzeydeki lekeyi sıcak su ile hafifçe çitileyerek temizlemek mümkündür.

    Koltuk döşemesindeki ahududu lekesi elde yıkama özellikli çamaşır deterjanı ile iki kez yıkanarak temizlenebilir. Döşeme kumaşlarında ahududu lekesini temizlemek için çamaşır suyu kullanılmaz.

    alıntı
#13.11.2015 21:27 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#03.10.2022 16:25 0 0 0