2015 Nude Makyajı

Son güncelleme: 14.11.2015 19:35
  • Makyaj - Nude Makyajı - Nude Makyajı hakkinda - Nude Makyajı nasil yapilir?

    noimage

    Kadınlarda bu sezonun trendi hiç makyaj yokmuş gibi görülen pırıl pırıl aydınlık bir cilt ve belirgin buğulu gözler…

    Bu yıl yaz koleksiyonlarında moda haftalarında çok dikkat çeken yeni eğilim ‘no make up’ trendi. Bir önceki sezondaki belirgin yüz hatları ışıltılı makyaj ürünleri ve neon renklere inat bu sezon oldukça mat ve sade makyajlar ön plana çıkıyor ve her geçen gün bir çığ gibi büyüyor.

    Bu makyaj için yemyeşil bir dere kenarından ya da masmavi bir deniz sahilinden ilham alabilirsiniz. Eğer sizde aydınlık bir ciltten ve yüzünüzde hiç makyaj yokmuş gibi görünmekten hoşlanıyorsanız bu makyaj tam size göre. Yüzde parlamayı engelleyen pudralar mat rujlar, elmacık kemikleri belirginleştiren keskin allıklar…

    İlk olarak nude makyaj yapak için pürüzsüz bir cilde sahip olmalısınız eğer böle bir cilde sahip değilseniz ilk olarak cildiniz düzeltmek için gerekli bakımı yapmalısınız iyi bir makyajda ilk kural temiz ve düzgün bir cilde sahip olmaktır. Günlük cilt bakımınızı tam olarak yaptıktan sonra mutlaka bir nemlendirici ve güneş kremi kullanmalısınız. Şimdi adım adım Nude makyaj nasıl yapılır bahsedelim.

    Fondöten: Bu makyajda oldukça az renk tonu var bunu sakın unutmayın. Cilt tonunuza birebir olmasa dahi çok yakın bir tonda fondöten seçmelisiniz. Cildiniz bu makyaj için pürüzsüz değilse bile kalıp gibi duran kalın astarlı maske kıvamındaki simli fondötenlerden kaçının. Su bazlı ışıltı veren yüzü aydınlık gösteren fondötenler tercih etmelisiniz. Özellikle Nars Sheer Glow, Shiseido Sheer and Perfect Foundation, Revlon Nearly Naked, Loreal Nude Magique gibi ürünler bu makyaj için oldukça uygun fondötenlerdir.

    noimage

    Allık: Nude makyaj allık seçimi şeftali ve pembe tonlarıdır bu tonlarda da en açık olanları tercih edilmelidir çünkü doğal makyajın vurgulanması bakımından önemlidir. Allıkta yine Nars Blush, Make Up For Ever allık, daha uygun fiyatlı bir allık tercih etmek isterseniz The Balm ürünlerinden Hat Mama ve Frat Boy seçeneğiniz olabilir. Hafif elmacık kemiklerinize sürerek yüz hatlarınızı belirginleştirerek mükemmel bir ışıltı kazandırıyor.

    noimage

    Gözler: Gözlerdeki yoğunluğu bir derecede azaltma zamanı tam da bu makyajla gerçekleşti. Açık kahve şeftali ya da tozpembe tonlarda sürülen bir göz farı ve hemen kirpik diplerine sürülecek bir eyeliner veya göz kalemi kirpikleri hacimli gösteren rimel ile gözlerde uyumu yakalayabilirsiniz. Bakışlarım daha yoğun olsun derseniz tercihinizi kaliteli bir takma kirpikten kullana bilirsiniz. Gözlerdeki en önemli detay ise nude makyaj da göz pınarlarına hafif ışıltılı beyaz bir far kullanmak. Böylece bakışlar daha aydınlık olması sağlanacak.

    Dudaklar: Ruj sürmeden önce ilk adım bir dudak nemlendiricisi ya da lip balm kullanmaktır böylece daha nemli ve bakımla dudaklarınız olacaktır. Concealer ve fondöten kullanırsanız dudaklarınızdaki pembelik kapanır ve nude rujunuzun rengi tam olarak ortaya çıkar. Ayrıca rujların dudakta daha uzun süre kalmasını sağlar. Daha sonra ruj rengine yakın tonlarda dudak kalemi kullanılmalı ve kremsi bir ruj tercih edilmeli. Pastel Nude ,Dolce&Gabbana Mandorla Lipstick, Rimmel Nude,Alix Avien Super Shine, Mac Creme Nude gibi markalar ve ürünleri seçenekleriniz arasında olabilir.

    alinti...
#14.11.2015 19:35 0 0 0