Hintçe Nasıl Öğrenilir?

Son güncelleme: 06.12.2015 19:24
  • hintçe öğrenimi - hint dili - hintçenin özellikleri - hintçe gramerBir Hint dili olan Hintçe Hindistan’ın İngilizce’den sonra kullanılan ikinci dilidir. Hintçe, Hint sineması ile günümüzde daha çok tanınmıştır ve dil son yıllarda yaygınlaştırılmaya başlanmıştır. Bunun sebebi de İngilizce’nin resmi dil olmaktan çıkarılmak istenmesidir. Dünya istatistiklerine bakıldığında bugün 240 milyon kişi Hintçe’yi ana dili olarak konuşur. Geçmiş tarihlerdeki istatistiklere bakıldığında ise sayı oldukça artış gösterir.

    İkinci dil olarak Hintçe'yi öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. Ancak belli noktalara dikkat etmek gerekir. Hintçe Hint-Avrupa dil ailesinden gelir ve çok sayıda lehçe içerir. Hintçe öğrenebilmek adına pek çok yol olmakla birlikte, sıfırdan başlayanlar için kaynaklar, günlük yaşantıyı orta derecede kolaylaştıracak şekilde bilgiler veren kaynaklar ve videolar bulmak günümüzde artık daha kolaydır. Özellikle kaynak belirtilmesi gerekirse, Ankara Üniversitesi kütüphanesinde gerekli yardımcı kitaplar bulunabilir. Hintçe öğrenmek isteyen kişiler kaynak ve eğitmen azlığı olmasına rağmen son dönemlerde artan bilgi alışveriş düzeyi sayesinde Türkçe-Hintçe sözlükleri Türkiye’de pek çok kurumsal ve büyük kitapevlerinde bulabilirler.

    Hintçe öğrenmek demek dilin özellikleri incelendiğinde 100'den fazla dil öğrenmek demektir. Bunun sebebi Hindistan’da yüzden fazla dil konuşulmasıdır. Hintçe zor bir dil olmasa da, öğrenmesi bu tarz nedenler dolayısıyla zaman alan bir dildir.

    Bir kişi iki yılda Hintçe’yi ana dili gibi konuşabilir. Bu öğrenme sürecini daha keyifli yapabilmek adına ise, Hintçe öğrenmeye faydalı olması açısından sanal paylaşım sitelerindeki gruplar arasında yer alan "Hintçe öğreniyorum" gruplarına katılmak uygun olacaktır.

    Hintçe’de Türkçe ile ortak çok sayıda kelime vardır. Özellikle gramer yapısı olarak bu dil Türkçe’ye benzer. Bu durum ise Hintçe'ye ilgili olanlar için büyük bir avantaj sağlar. Hintçe öğrenirken önce harfleri yavaş yavaş tanımak gerekir. Daha sonra da kelime kelime videodan yazılışlarını takip ettikten sonra Hintçe kelimelerin karşılığını ya da Türkçe kelimelerin Hintçe karşılıklarını bulmak öğrenmeyi hızlandırır. Bu sayede Hintçe daha kolay öğrenilebilir. Hem görsel hem de işitsel öğrenmenin sağlanmasıyla dile yatkınlık da artar. Bazı diller konuşulurken kelimelerin algılanması zor olabilir. Ancak Hintçe'de böyle bir durum söz konusu değildir.

    alıntı
#06.12.2015 19:24 0 0 0