Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Son güncelleme: 25.05.2021 20:47
  • kuş - muhabbet kuşu - muhabbet kuşunu konuşturma

    Erkek muhabbet kuşlarının duydukları sesleri ve etrafında olan bitenleri taklit etme yeteneği dişi muhabbet kuşlarına göre daha belirgindir. Bundan dolayı konuşmasını istediğiniz muhabbet kuşunun ilk şartı erkek olmasıdır. Erkek muhabbet kuşları yavruyken eğitilirse konuşmaya başlar. 2 muhabbet kuşunun aynı kafeste olması tam zamanında konuşmayı öğretmek için iyi bir yöntemdir. Fakat yuvasında ayna veya başka bir tür kuş olunca konuşması zorlaşır, hatta konuşmayabilirler.

    Yavru erkek muhabbet kuşlarının kafesi pencere ve camlardan uzak olmalıdır. Kuşunuzun kafesinin yerini belirledikten sonra yeni ortama alışması için yaklaşık 1 hafta ona zaman tanımalısınız. Kuşun konuşturma eğitime başlamadan önce size alışması, güvenmesi ve elinize gelmesi gerekmektedir.

    Muhabbet kuşları tek veya iki heceli kelimeleri ezberlemesi daha kolaydır. Ayrıca içinde p,ç,t,k,ş harfleri olan kelimeleri daha rahat telafuz ederler. Kuşunuzun dinlenmeye çekildiği loş bir ışığın aydınlattığı akşam vakitlerinde kafese yaklaşarak onu ürkütmeden, sessizce kelimeyi tekrarlayın. Öncelikle bir veya iki kelimeyle başlayın. Bir kaç gün sonra ise öğrenebileceği daha uzun cümleleri tekrar edin.

    Eğitim boyunca dikkat etmeniz gereken en önemli şey sabır ve ilgidir. Unutulmamalıdır ki muhabbet kuşunuzla ne kadar çok ilgilenirseniz o kadar hızlı konuşmaya başlar.

    noimage
#18.12.2015 22:16 0 0 0
  • Birde nasıl susturulur onu bilmek lazım, bizim Pıtırcık bir başladımı kafayı yediriyor
#25.05.2021 20:47 0 0 0