Alerjiyi Hafifleten Yiyecekler

Son güncelleme: 03.10.2022 16:52
  • alerji için şifalı bitkiler - alerji nasıl geçer - bitkisel alerji tedavisiBeslenme alışkanlığı ve tüketilen gıdalar, vücut direncini etkilediği için alerji üzerinde de oldukça önemli bir role sahiptir. Buna ek olarak genetik ve çevresel etkilerden dolayı bazı insanlarda aşırı duyarlılık ve çeşitli reaksiyonlar görülebilir.

    Alerji yapan maddeler, bağışıklık sistemi ile temas etmesi durumunda vücut tarafından aşırı koruyucu maddeler ile karşılaşır. Buna antikor denilir. Alerjik astım, göz nezlesi ve gıda alerjisi gibi durumlar aşırı antikor üretiminden dolayı ortaya çıkar. Belirli alerjik tepkilere karşı vitamin ve mineral bakımından zengin yiyecekler tüketerek alerjinin etkileri azaltılabilir.

    Kızarıklık ve kaşıntı şeklinde görülen alerjik durumlarda elma tüketmek gerekir. Kimyasal olarak pigment içeren elma, histamin salınımını engeller. Bu da kızarıklık, kaşıntı ve şişme gibi rahatsızlıkları yok eder veya azaltır. Günde 1 adet elma tüketmek alerjinin yan etkilerini engellemeye yardımcı olur.
    Patates de alerji üzerinde etkili olan bir besin maddesidir. İçeriğindeki antioksidan sayesinde vücuttaki zararlı organizmaların atılmasını sağlar. Ayrıca C vitamini içerdiği için alerji durumlarında rahatsızlıkların giderilmesini sağlar.
    Karabuğday, alerjisi olan kişilerin kullanması gereken besin maddelerinin başında gelir. İntolerans durumlarına karşı etkili olan karabuğday, buğday ve tahıldan rahatsız olan kişilerin kullanması gereken bir üründür. Yüksek oranda lif ve protein içeren bu besin maddesi uzun süreli tokluk hissi de verir.
    Kuşburnu, özellikle bahar aylarında göz nezlesi sorunu yaşayan kişilerin rahatsızlıklarını azaltır. Antialerjik özellikteki bu besin, C vitamini bakımından çok zengindir. Çorbalarda ve bitki çaylarında kullanılabilir. Ayrıca marmelat ve tatlı yapımında da tercih edilebilir.
    Keten tohumu, cilt üzerinde alerjiye sahip olanlar için çok önemli bir besin maddesidir. Alerjik reaksiyonları hafifletir ve engeller. Omega-3 içerdiği için de sağlıklı bir besindir. Bunların dışında şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak da alerjiye karşı oldukça etkilidir. Kalp sağlığına da faydalı olan sarımsak, astım nedeniyle ortaya çıkan alerjik reaksiyonların kontrol altına alınmasını sağlar.
    Biberiye de alerji tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yiyecektir. Domates sosu ile birlikte tüketilebilir. Asit içeren bir bitkidir ve içeriğindeki polyfenol sayesinde alerjinin etkilerini hafifletir.

    alıntı
#23.12.2015 19:05 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#03.10.2022 16:52 0 0 0