Sistemi Windows 10'a yükseltmeyi engellemek

Son güncelleme: 03.02.2016 18:36
  • Eğer siz de Windows 10'a geçmek istemeyen Windows 7 veya 8.1 kullanıcılarından birisi iseniz, çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü "yanlışlıkla" Windows 10'a geçmeniz hiç de zor değil arkadaşlar.

    Microsoft, Windows 10'u mevcut bilgisayarlara dağıtmak için yeni yöntemler keşfetmeye devam ediyor. Ancak firma, bu sırada Windows 10'a otomatik yükseltmeyi nasıl engelleyebileceğinize dair bir bilgiyi buradaki destek sayfalarında paylaştı.

    Bunun için Windows'un profesyonel sürümlerinde bulunan Grup İlkesi Düzenleyicisi aracından faydalanmanız gerekiyor. Windows 7 ve 8.1'in Pro, Ultimate ve Enterprise sürümlerinde bulunan bu aracı çalıştırmak için Win + R tuşlarına basıp "gpedit.msc" yazmanız yeterli oluyor.

    Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açtıktan sonra Bilgisayar yapılandırması - Yönetim şablonları - Windows bileşenleri - Windows Update yolunu izleyin. Burada "Windows'un son sürümüne Windows Update üzerinden güncellemeyi kapat" seçeneğini bulun ve etkinleştirin. Bunu yaptığınızda sisteminiz, Windows 10'a otomatik olarak güncellenmeyecek.

    Gpedit aracıyla gelmeyen Windows 7 ve 8.1 Home sürümlerinde ise bir kayıt defteri değişikliği yapmanız gerekiyor. HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Policies \ Microsoft\ Windows \ Windows Update yolunu izleyin ve bu anahtar içerisinde "DisableOSUpgrade" adında yeni bir DWORD değeri oluşturun. Son olarak bu değerin verisini 1 olarak değiştirin ve kayıt defterini kapatın.

    Kayıt defterindeki bu girdinin Microsoft tarafından bir güncellemeyle değiştirilebileceğini belirteyim.

    alıntıdır..
#03.02.2016 18:36 0 0 0