Staja Giriş Sınavı 2016/2

Son güncelleme: 16.04.2016 09:43
  • TEOS Sistemine ilk kez girecek adayın, kullanıcı adı ve şifresi TC Kimlik numarasıdır.

    Staja Giriş Sınavı Başvuru Bedelleri ve Banka Bilgileri
    Sınav Tarihi 11 Haziran 2016
    Banka şubelerinden yapılacak ödemeler için başlangıç ve bitiş tarihleri 1 - 29 Nisan 2016
    TEOS üzerinden yapılacak ödemeler için başlangıç ve bitiş tarihleri 1 - 29 Nisan 2016
    Sınav başvurusunun başlangıç ve bitiş tarihi 1 Nisan - 2 Mayıs 2016
    Sınav Bedeli ve Banka Bilgileri 170,00 TL
    T.İş Bankası Dikmen/ Ankara Şubesi 487 286
    Halkbank Yenişehir / Ankara Şubesi 16000 140

    1. Staja Giriş Sınavına başvuru yapmak isteyen aday, sınav bedelini öder. (Bankaya yatırılan ücretler bir iş günü sonra saat 15:00 ‘de TEOS’a yansıtılmaktadır. Ödemelerini banka şubesinden yapacak olan adaylar mağdur olmamak için işlemlerini son güne bırakmamaları gerekir.)
    2. Sınav bedelini yatırma işlemi iki şekilde yapılabilir. KREDİ KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya Banka Şubelerine gidilerek yapılabilir.
    a. Aday KREDİ KARTI ile işlem yapmak istiyorsa; http://giris.tesmer.org.tr adresinden TEOS Sistemine, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini yazarak girer. “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tıklar. Açılan sayfada KREDİ Kartı ile işlem yapabilmek için yatırması gereken ücret türünü seçer ve KREDİ KARTI bilgilerini İŞ BANKASI’nın ekranlarında doldurur. Para yatırma işlemi bittikten sonra aday “SGS Başvuru Sistemi”menüsü altında yer alan “SGS Başvurusu” bağlantısına tıklar.
    b. Aday Banka Şubesine giderek işlem yapmak istiyorsa; T.C. Kimlik Numarası belirterek sınav bedelini yatırır. Adayın başvuru aşamasında sıkıntı yaşamaması için mutlaka ücret yatırırken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasını vermek zorundadır. Sınav bedelini, banka şubesine ödeyen aday 1 iş günü sonra TEOS Sistemine kullanıcı adı ve şifresini yazarak girer. “SGS Başvuru Sistemi” menüsü altında yer alan “SGS Başvurusu” bağlantısına tıklar.
    3. Adayın eksik ücret yatırması durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranın en alt satırında “Bakiyenizde yeterince para miktarı bulunmamaktadır. Lütfen gerekli para yatırma işlemlerini yapınız” uyarısı gösterilir.
    4. Adayın yatırmış olduğu tutarın yeterli olması durumunda, aday sınava girmek istediği “Sınav Merkezini” (Ankara veya İstanbul) seçer “Kaydet Düğmesi”ne basar. Başvuru işlemi gerçekleşmiştir.
    5. Aday, bilgi için “SGS Başvuru Sistemi” menüsü altına yer alan “SGS Formlar ve Sonuçlar” bağlantısını tıklayarak, sınav başvuru formunun yazıcı çıktısını alabilir.
    6. Adayın, “Sınav Başvuru Formu”nu bağlı olduğu odaya teslim etmesine gerek yoktur.

    Not: İkinci ve sonraki katılımcılar için “Sınav Başvuru Formu”nun Odalara teslim edilmesine ilişkin uygulama kaldırılmıştır.
#16.04.2016 09:43 0 0 0