Tecrübeli çiftçilerden en iyi karpuzu seçme yöntemleri...
Karpuzdaki sarı bölge karpuzun toprağa değdiği yerdir.
Beyaz değil sarı veya açık sarı lekeli karpuzu tercih edin.
Bu lekeler karpuzun olgunluk derecesini gösterir.
Karpuzdaki örümcek ağı benzeri yerler arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işarete eder.
Ne kadar örümcek ağı lekesi varsa o kadar fazla arı döllemiş demektir ve karpuz daha tatlı demektir.
Karpuzun sapının kuru olması olgun olduğunu gösterir.
Eğer sapı yeşilse yeni koparılmış demektir ve olgunlaşmayacağı manasına gelir.
Karpuzun ağırlığı da önemlidir. En ufak veya en büyük karpuzları tercih etmeyin. Ortalama boydaki bir karpuz seçmek daha mantıklıdır.
Ortalama boydaki bir karpuz seçmek daha mantıklıdır.
Uzun karpuzlar suluyken, yuvarlak karpuzlar daha tatlıdır.

Beğeniler: 80
Favoriler: 13
İzlenmeler: 1663
favori
like
share
MAIN-BOARD Tarih: 05.08.2016 13:00
Tebrikler!
Paylaşımınız haftanın en popüler içerikleri arasında.
Ödüllü Paylaşımlar
YILDIZYAGMURU Tarih: 04.08.2016 18:10
her zaman merak etmişimdir.....karpuzu neye göre seçtiklerini...hemen ilk deneyimim yarın...

GS2004 Tarih: 04.08.2016 13:45