[COLOR=#a798ff]Çilek Bol Mikktarda A, B ve C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir ve Fosfor Gibi Mineral Maddeler İçerir.

[COLOR=#ffb0f3]Kansere karşı da önemli bir koruyucu olduğu bilimsel çevrelerce belirtilmektedir. Uzmanlara göre çilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.

[COLOR=#a798ff]Çileğin diğer faydaları:

[COLOR=#ffb0f3]Sivilce ve aknelere iyi gelir.

İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var.

Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.

Ancak çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.

Çilek satın alırken dikkat etmeniz gerekenler;


Canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları seçin. Satın aldıktan hemen sonra tüketin. Buzdolabında 1-2 gün saklayacaksanız, saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kase içinde saklayın. Çilekleri yıkarken saplarını ayıklayın. Taze olarak sofrada yararlanılmasının yanı sıra çileğin pastası, reçeli, marmelatı, kompostosu, dondurması, şırası ve likörü de yapılabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 502
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.06.2007 14:22
çilek faydalı bir meyve şimdi tamda mevsimi