Nedensiz niçin yaşamak ....

Son güncelleme: 28.08.2016 06:14
  • noimage

    “Nedeni olan, nasıla katlanır. Her olayın ve durumun bir nedeni vardır. Hiçbir şey nedensiz değildir.
    Hepimiz belirli bir amacı gerçekleştirmek için çalışırız, çabalarız. Bu ta çocukluk yıllarından başlayan bir hazırlık devresine dayanır. Okuyup meslek sahibi oluruz. Yaşadığımız sürece de belirli bir iş kolunda mesleğimizi yaparız.
    Hayata karşı hazırlanamayan birçok insan, kendini boşlukta hisseder. Kesin olarak ne yapacağını kestiremez. Bilinçaltında hep bir şeyin peşinden koşmak ve ona ulaşamamak vardır. Kararsızdır. Tedirgindir. İç dünyasında karamsarlık hâkimdir. Böyleleri azımsanmayacak kadar çoktur hayatımızda.

    Her şey bir nedene dayanıyor. Bizim de yaşamak için birçok nedenimiz olmalıdır. Ancak böylece yaşama karşı dayanıklı olabiliriz. Enerjimizi, direncimizi tüketmeyen; devamlı bizi motive eden nedenlerimiz yaşamı değerli kılar.
    Çevremizde güzelliklerin olması, doğanın temiz olması sadece bir şey ifade etmiyor. Bizim güzellikleri görecek, algılayacak bir seviyemizin olması gerekir.

    Nedenler bizi her zaman nasıllara götürmese de hayatın güzelliklerini görüp, yaşamalıyız. Allah bu güzellikleri, insan için yaratmış. Bunu yaparken de bize büyük sorumluklar yüklemiştir. Çevreye karşı duyarlı olmalıyız. En az biz de; yaratılan, oluşturulan güzellikleri, değerleri koruyup anlayıp ona göre yaşamalıyız. Yoksa insanın olmadığı tabiat, bir resim olarak kalır. Doğayı güzelleştiren değerli kılan biraz da bizim kişisel algılarımız değil mi?

    Nerede olursa olsun nedenlere, nasıllara insansız ulaşamayız. İnsanı değerli kılan, yücelten en önemli yetisi bence budur. Onsuz yaşamak insan olma bilincinden yoksun olma demektir.
    İnsanın olduğu yerde bu değer hükmü her zaman geçerlidir. Gerisi; nedensiz, niçinsiz yaşamaktır.
#28.08.2016 06:14 0 0 0