Düşük Riskini tetikleyen Faktörler

Son güncelleme: 03.09.2016 15:54
  • Gebelikte düşük yapanlar, düşük tehlikesi geçirenlerin sayısı bir hayli fazladır. Sevgili anne adayları uzmanlar gebelikte en büyük komplikasyonlardan biri olan düşük ve onu tetikleyen etkenlere dikkat edilmesi konusunda uyardılar. Dünyaya bir bebek getireceğinizi öğrendiğiniz andan itibaren bebeğinizi daha anne karnın da korumak için elinizden geleni yaparsınız. Bazı gebelikler sorunsuz bir şekil de sonuna kadar gidip doğum gerçekleşse de bazı gebelikler ne yazık ki düşük ile sonlanabiliyor.
    Özellikle B12 vitamini eksikliğine bağlı gelişebilen bu tehlikeye karşı uyarılarda bulunan uzmanlar sağlıklı beslenmesinin rahat bir hamilelik geçirmede önemli olduğunu belirtiyor. Düşük şüphem var ne yapmalıyım diyorsanız buradaki linke göz atarak bilgi edinebilirsiniz.
    Omega 3, folik asit gibi vitamin takviyeleri de anne adayları için önem taşdığını kaydeden Uzmanlar genetik faktörlerin düşük riskinde başı çektiğinin altını çizdiler. Hamilelikte düşük yaşayan bayanlar düşükten sonra psikolojik olarak büyük ölçü de etkilenebilirler. Hatta daha sonra ki gebeliklerde de aynı sorunu yaşayacağını bile sananlar olabiliyor.
    Uzmanlar hamilelik ilerledikçe düşükle sonlanma ihtimali azalır.diye belirtirken, tekrar düşük yapma ihtimali ilk düşükten sonra yüzde 25, ikinci düşüğü takiben yüzde 30 ve üçüncü düşüğü takiben yüzde 40 olduğunu söylüyorlar.Anne-baba adayının yaşı, beslenme, bağışıklık sistemi ve bazı hastalıkların da düşüğü tetikleyebildiğini belirten doktorlar, tekrarlayan düşük yaşamış anne adaylarının nelere dikkat etmesi gerektiğini şöyle anlattı: “Anne adayının yaşının düşük ihtimali üzerine olan etkisi:

    20 yaşın altı yüzde 9.9
    20-24 yaşları arası: Yüzde 9.5
    25-29 yaşları arası: Yüzde 10
    30-34 yaşları arası: Yüzde 11.7
    35-39 yaşları arası: Yüzde 17.7
    40-44 yaşları arası: Yüzde 33.8
    44 yaşın üstü: Yüzde 53.2

    Gebelikte düşük neden yapılır sorusuna daha önce sizler ile paylaştığımız konumuzu buraya tıklayarak ulaşabilir daha detaylı bir şekil de bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca forum bölümümüz de bulunan gebelik kategorimiz de bulunan diğer merak ettiğiniz gebelik ile ilgili her konu da bilgi edinebilir, anne olmak isteyen ve anne adayları ile fikir alışverişin de bulunabilirsiniz.

    Baba adayının 50 yaşın üzerinde olması, genetik anomali görülme olasılığını artırarak düşüklere neden olabilir. Gebelik süresince anne adayının rahminde ve plasentada pıhtı oluşması engellenir. Gebeliğin ilk üç aylık döneminde, gebelik öncesinde yapılan hafif egzersizlere devam edilmesinde sakınca yoktur. Vücut ısısında yükselmeye neden olacak ağır ve uzun süreli egzersizlerden kaçınmak gerekir. Gebeliğin ilk haftalarında vajinal kanaması olan anne adaylarının egzersiz yapmaktan kaçınmaları lazım.
#03.09.2016 15:54 0 0 0