Makaron Yapmanın Püf Noktaları

Son güncelleme: 02.10.2022 14:45
  • Güzel Makaronu Yapmanın 10 Püf Noktası

    En Güzel Makaronu Yapmanın 10 Püf Noktası
    Bir Fransız kurabiyesi makaron, rengarenk görünümleri ile pastanelerin, cafelerin en ilgi çekici lezzetlerinden biri. Hem göze hem damağa hitap eden bu lezzetin bazı mekanlarda fiyatı bir hayli tuzlu olabiliyor. Sizde bundan dem vuruyorsanız makaronu evde yapmaya ne dersiniz? Baştan söyleyelim kolay değil ama denemeye değer. İlk olarak dikkat etmeniz gereken püf noktalarını 10 madde halinde açıklayalım. Sonra da ister fıstıklı ister frambuazlı ister çikolatalı seçenekleri ile nefis bir makaron tarifi verelim…
    Makaronun Püf Noktaları
    1- Makaron yaparken dikkat edeceğinizi ilk ayrıntı yumurta akının bayat olması. Bayatlaması için yumurta akını 2 gün önce ayırıp, cam bir kaseye koyuyoruz. Üzerini streç folyo ile örtüp, buzdolabında beklettikten sonra kullanmadan 1 saat önce çıkartarak oda sıcaklığına getiriyoruz.
    2- Makaronda gram ölçülerine uymak en iyi sonuca ulaşmanız için ikinci şart. Bu sebeple hassas bir terazi kullanıyoruz.
    3- Yumurta aklarını cam ya da metal kasede köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
    4- Kuru malzemeleri hem robotta çekip hem de elekten geçiriyoruz.
    5- Çırpma işlemi bittikten sonra metal kaşık-çatal kullanmadan, sadece spatula ya da tahta bir kaşıkla alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırıyoruz.
    6- Makaronları çırparken oluşan kabarcıklar kabarmayı engellemesin diye dizdiğimiz tepsiyi 3 kez tezgaha sertçe vuruyoruz.
    7- Tepsideki makaronların oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika üzeri kabuk bağlayana kadar kurumasını bekliyoruz.
    8- Makaronların fırında pişme süresi de önemli ayrıntılardan. Fırında az kalırsa sakız gibi bir kıvam alırken çok durduğunda kuruyabiliyor. Bu yüzden ilk 12 dakika fırın kapağı açmadan sadece 15 dakika pişiriyoruz.
    9- Makaronları piştikten sonra soğuyuncaya kadar tepside bekletiyoruz ki dağılmasın. Soğuduktan sonra da spatula yardımı ile çıkartıyoruz.
    10- Son olarak macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar.
#20.09.2016 10:47 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#02.10.2022 14:45 0 0 0