Bademli Frambuazlı Kek

Son güncelleme: 20.09.2016 12:55
  • Malzemeler
    2 adet yumurta
    3/4 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 su bardağı toz badem
    150 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 kase frambuaz
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı file badem

    Nasıl yapılır
    20×20 cm kare fırın kabını ya da 20 cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayıp un serpin.

    Tereyağı ve şekeri derin bir kapta çırpın.

    Daha sonra yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin.

    Kuru malzemelerin tamamını sıvı karışıma ekleyerek koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edene kadar çırpın.

    Karışımın yarısını fırın kabına spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayın.

    Fırın kabına döktüğünüz karışımın üzerine frambuazları dizin ve kalan karışımı üzerine ekleyerek spatula ile üzerini düzleyin.

    Son olarak üzerine file badem serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerinin çok fazla kurumaması için alt-orta rafta, 45 dakika pişirin.

    Kekinizi ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.

    Afiyet olsun...
#20.09.2016 12:55 0 0 0