2 adet büyük soğan
3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Nane, pulbiber, karabiber, Reyhan
Hazırlanışı
Salamura yaprağı tuzu çıkması için bir gece önceden suya koyuyoruz. Sabah da sıcak su ile yıkıyoruz bir güzel. İç harcı hazırlamaya gelince soğanları küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz ,biraz yağ ekliyoruz, üzerine soğanlar ölene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra pirinçleri atıyoruz dilerseniz içine biraz da bulgur atabilirsiniz öyle de güzel oluyor. Sonra pirinçleri de kavurmaya bırakıyoruz üzerine salçaları ekliyoruz 1 su bardağı da sıcak su ilave edip suyu çekene kadar pişiriyoruz. En son baharatları atıp atını kapatıyoruz ocağın. Soğuduktan sonra yaprakları sarmaya başlıyoruz. Sarma işlemi sıkıcı ama yemesi zevkli ne yapacaksın sarma bittikten sonra küçük küçük poşetlere azar azar koyup dondurucuya atıyoruz.