Baharatlı balkabağı malzemeleri
700 gr balkabağı
50 gr esmer şeker
1 çay kaşığı kişniş
1 paket vanilya
4 yıldız anason
8 karanfil
300 ml beyaz şarap
50 ml üzüm sirkesi
1 et suyu bulyon
Sheraton İstanbul Maslak Hotel sous şef Ali Osman Özkan sizlere Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası tarifini sunuyor.
Baharatlı balkabağı hazırlanışı
Baharatlı balkabağı: Balkabaklarını küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavaya alın ve orta ateşte karamelleşinceye kadar pişirin. Kişniş, vanilya, anason, karanfil, beyaz şarap veya sirke ile balkabaklarını ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı suda bulyonu eritin ve sıcak karışıma ilave edin. Balkabaklarını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindi ile birlikte servis yapın.
Baharatlı balkabağı artık hazır, afiyet olsun.