Cevizli Kadayıflı Burma Baklava
Baklavamızın Hamuru için gerekli olan malzemeler:
•1 yumurta
•1 yemek kaşığı tereyağı
•3 yemek kaşığı yoğurt
•1 su bardağı su
•1 çay bardağı sıvı yağ
•6,5-7 su bardağı un ( fazla veya eksik olabilir kontrollü olalım )
•2 yemek kaşığı sirke
•Çay kaşığının ucuyla tuz
•Açmak için nişasta..

İçi için
•2 su bardağı ceviz,
•1 gr tereyağı ve 200 gr kadayıf

Hazırlanışı:
Hamurumuz için tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp Güzelce karıştırıp. Unu eleyerek ekleyip iyice yoğurup. sonra cevizden az büyük eşit parçalara ayırıyoruz. Az açıp aralarına nişasta serperek aralarına buzdolabı poşeti koyup üzerini kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz.Her bir bezeyi videodaki gibi açabildiğimiz kadar açıp incecik olmasını sağlıyoruz. Sonra bir yufkayı ortadan ikiye bölüp aralarına cevizden içine bolca serpiyoruz, biraz elimizle küçülttüğümüz yağlanmış, kadayıfıda az olarak aralarına serpiyoruz. Daha sonra oklavaya sarıp rulo yapıyoruz. Sonra iki taraftan ortaya doğru getirip büzgüler yapıyoruz ve oklavadan çıkarıyoruz. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. fırın tepsisine diziyoruz. Dizme işlemi bittikten sonra her bir yaptığımız burmaları üç eşit parçaya kesiyoruz.( ben kesmedim ) Kesme işleminden sonra eritilmiş bir su bardağı tereyağını sadece eritiyoruz yağı yakmıyoruz. Yemek kaşığı yardımıyla gezdirerek her bir burmanın üzerine eşit şekilde döküyoruz. 160-170 derece de yaklaşık 1 saat kadar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbetinin hazırlanışı:
Limon suyu hariç, 4 su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyu iyice kaynatıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Baklava piştikten sonra ilk sıcaklığı gider gitmez şerbeti ikiside sıcak olacak şekilde üzerine dökerek şerbetliyoruz.
Kolay gelsin afiyet olsun.

Beğeniler: 47
Favoriler: 6
İzlenmeler: 931
favori
like
share