Familio Schio 73 - 75 Fenerbahçe (Uzatma)

Son güncelleme: 27.10.2016 22:49
  • Potanın Kraliçeleri Avrupa Ligi’ne Galibiyetle Başladı



    noimage




    Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ilk hafta maçında İtalya’nın Famila Schio takımı ile Pala Campagnola’da karşı karşıya geldi. Takımımız, normal süresi 64-64 eşitlikle tamamlanan müsabakanın uzatma periyotunda rakibini 73-75 mağlup ederek Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı.

    Potanın Kraliçeleri, Esra, Birsel, Quigley, Anastasiya ve Shekinna beşiyle başladığı İtalyan temsilcisi karşısında ilk basketi Birsel’in 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle buldu(0-3). Takımımız, Quigley ve Esra’nın da basketleriyle 7-0’lık bir seri yakalarken, ev sahibi takımdaysa Anderson’un basketi skoru 2-7’ye getirdi. İlk 5 dakikalık bölüm 2-7 takımımızın üstünlüğüyle geçilse de, geriye kalan bölümde Quigley ve Shekinna ile Martinez ve Anderson’un karşılıklı basketleriyle skor 16-17’ye geldi. Son 1 saniyenin içine girildiğindeyse ev sahibi takım farkı 1 sayıya indirse de son saniyede Ayşe Cora’nın 3 sayılık basketiyle Takımımız, ilk çeyreği 16-20 önde tamamlandı.

    Karşılaşmanın ikinci çeyreğineyse Sottana’nın 2 sayılık basketiyle başlayan ev sahibi Famila Schio oldu(18-20). İlk 5 dakikalık bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, geriye kalan dakikalarda ise Quigley ve Anastasiya’nın basketleriyle soyunma odasına 28-33 önde girdi.

    Müsabakanın 3.çeyreğiyse büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk 5 dakikalık bölüm; Isabella Yacoubou ve Birsel Vardarlı Demirmen’in karşılıklı basketleriyle geçildi. Ev sahibi takım bu bölümde 38-37 önde olsa da, Fenerbahçe Kadın basketbol Takımımızda Ayşe Cora 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle skoru 38-40’a getirdi. Son bölümdeyse Anastasiya Verameyenka ve Birsel Vardarlı Demirmen ile Miyem ve Sottana’nın karşılıklı basketleriyle 4. Periyota 46-46’lık eşitlikle geçildi.

    Mücadelenin 4.periyotuna hızlı başlayan taraf Anderson’un basketiyle Famila Schio olsa da, Esra Ural ve Pelin Bilgiç’in sayılarıyla takımımız 49-50 öne geçti. Son 5 dakikalık bölümün içine girilirken skoru 55-50’ye taşıya ev sahibi takımın potasında Quigley ve Esra Ural ile etkili olan Potanın Kraliçeleri, bitime 1 dakika kala skoru eşitledi(62-62). Bu çeyrekte başka sayı olmadı ve uzatma periyotu oynandı.

    Quigley’nin yıldızlaştığı bu bölümde Esra Ural ve Anastasiya’nın da skora yaptıkları katkıyla Takımımız, rakibini 73-75 mağlup ederek Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı.


    noimage

    Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#27.10.2016 22:49 0 0 0