Natalia Oreiro

Son güncelleme: 18.06.2007 15:48


  • noimage

    19 Mayıs 1977'de "URUGUAY-Montevideo" da kendine sunulan yetenek ve güzelliklerden habersiz hayata gözlerini açtı Natalia Marisa Oreiro Iglesias.

    Annesi Mabel, babası Carlos ve kız kardeşi Adriana ile Montevideo'da yaşıyorlardı. Naty, 8 yaşında bir reklam firmasına adını yazdırdı ve böylece henüz 12 yaşındayken 40 reklam filminde rol almıştı. Onun küçük yaşta göze çarpmasını sağlayan, önemli markaların reklamlarını başarıyla tanıtması oldu. Bunların en tanınmışları; Pepsi, Coca Cola ve Johnson&Johnson firmalarıydı.

    Natalia'nın çocuk yaşına rağmen sergilediği başarılı performansı ve güzelliği ailesini harekete geçirdi. Böylece 16 yaşındayken Brezilya'da Xuxa Güzellik Yarışmasına katıldı. Burada 1. lik kazanması üzerine ününü tüm Latin Amerika'ya taşımış oldu. 17 yaşında ailesinden ayrılıp Arjantin'e yerleşti. Bir yıl işsiz dolaştıktan sonra MTV Latin Amerika için Vj lik yapmaya başladı. Bir süre sonra "Inconquistable Corazon" isimli pembe dizide küçük bir rol oynadı ve sonra da "90-60-90 Modelos" (90-60-90 Modeller) ta kendini gösterdi. En iyi çıkışını ise o zamanın (1996) Arjantin'deki en meşhur dizisi olan "Ricos Y Famosos" (Aşk Meleği) ta başrolü kaparak yaptı. Böylece hayatı 180 derece yön değiştirmiş oldu. Çünkü bu dizideki Valeria rolüyle dikkatleri üzerine çekmişti artık. Böylece artık neredeyse tüm Latin Amerika Naty'y tanıyordu. Diego Ramos ile birlikte başrolü paylaştıktan sonra teklifler üstüste gelmeye başlamıştı Naty için. Böylece ilk sinema filmi olan "Un Argentino En Nuevo York" (New York'ta Bir Arjantinli) u çekti. 95 Dakikalık kısa metrajlı filmini çekerken BMG'den teklif aldı ve filmin soundtrack'larını seslendirdi. En dikkat çeken şarkı olan "Que Si,Que Si" parçası tüm Latin Amerika'da rekorlar kırdığı gibi Orta Avrupa ve Orta Dogu'da da fırtınalar yarattı. Bunun üzerine Natalia dünya turnelerine başladı. Daha ilk gittiği yerde; Israil'de inanılmaz bir rekor olan 7000 kişilik bir imza gününe katıldı. Macaristan Havaalanı'nda 1500 kişi tarafından karşılanması, 11 Platin ve 3 Altın Plakla ödüllendirilmesi onun önlenemez yükselişinin en güzel kanıtları oldu. Birçok ödüle aday gösterilmesi, özellikle 2001 yılında Latin Grammy ödüllerinde aday gösterilen ilk Uruguay'lı olması onu zirveye taşıdı. Bunun dışında çoğu kez Martin Fierro, Emmy Ödülleri ve "Celebrity Of The Year" da da aday gösterildi.
    Önce kendi ismini taşıyan ilk albümünü, bir süre sonra "Tu Veneno" adlı 2. albümünü başarıyla tüm dünyada tanıttı. İlk albümünde tamamen Latin ezgilerini taşıyan parçalar bulunuyor. Özellikle "Me Muero De Amor" ile büyük başarı yakaladı ve Vahşi Güzel'in soundtrack'ı diyebileceğimiz "Cambio Dolor" la da artık şarkıcılıkta da çok başarılı olduğunu göstermiş oldu. Bu albümün tanıtımı bu başarılı dizisi sayesinde yapıldı ve tüm şarkılar dizi içerisinde kullanıldı. 2. Albümü olan "Tu Veneno" da Naty tarzını değiştirerek çıktı hayranlarının karşısına. Bu sefer hem tipini hem de müzik türünü değiştirmişti. Siyah, kaküllü saçlarıyla ve yepyeni şarkılarıyla gene başarılı bir albümdü. "Rio De La Plata", "Tu Veneno" ve "Como Te Olvido" parçalarına klipler çekildi ve bu şarkılar büyük başarı yakaladı. Naty ününü 1998/1999 sezonunda Facundo Arana ile çektigi "Muñeca Brava" (Vahşi Güzel) adlı diziyle pekiştirdi. Bu diziyle tüm dünyada tanındı, sevildi. Vahşi Güzel'in konusu klasik olmasına rağmen tüm dünyada cok ilgi görmesi şaşırtıcıydı. İşte bu Naty'nin oyunculuktaki başarısını kanıtlıyor. Konu klasik olsa bile Naty zirveye oturabiliyor Şu günlerde piyasada olan "Turmalina" adlı son albümüne de ilgi büyük Naty'nin. Gene başarılı bir albüme imza atan Natalia bu sefer biraz daha tarzını değiştirerek çıktı karşımıza. Turmalina'da rock ve R&B tarzları dikkat çekiyor ve Naty dünyayı kurtaran bayan kahramanı canlandırıyor. Seslendirme çalışmaları Rusya, Uruguay, Amerika ve Arjantin'de gerçekleştirildi Turmalina'nın. 70 ve 80 lerin soundtraclarından esinlenerek yapıldı ve Türkiye'de de raflarda yerini aldı. Naty'nin en son dizisi olan "Kachorra" da bir o kadar güzel proje. 2001/2002 sezonunda da bu diziyi kaydetti Natalia. Pembe dizilere benzemeyen bu dizi gerçekten eğlenceli ve heyecanlı bir senaryoya sahip. Naty, tüm bu yaptıkları ve etkileyici güzelliğiyle Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesi tarafından desteklenmekte. Hep en yakın zamanda buraya gelecegini söylüyor Naty ama şanssızlık peşini bırakmıyor. Her zaman tüm fanları heyecanla Naty'nin yolunu gözlüyor... Ne diyelim "Sonsuza Dek Naty!".


    https://www.main-board.com/unluler/233756-natalia-oreiro-resimleri.html
#18.06.2007 15:48 0 0 0