Fenerbahçe 2 0 Galatasaray

Son güncelleme: 19.11.2016 10:41
  • noimage


    Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 11. haftasında Galatasaray, Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye konuk olacak. 20 Kasım 2016'da saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi LigTV canlı olarak yayınlayacak.

    Karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran, Tarık Ongun yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Halis Özkahya...

    ÇAKIR İLE 38. RANDEVU
    Maçkolik verilerine göre Cüneyt Çakır; Galatasaray'ın 38. kez maçını yönetecek. Takımımız bu maçların 20'sini kazanırken Çakır yönetimindeki 8 maçımız berabere bitti. Cüneyt Çakır kariyerinde ilk kez 26 Eylül 2004'te takımımızın İstanbulspor ile oynadığı karşılaşmayı yönetirken 10. kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisine çıkacak. Geride kalan 9 maçta sarı-kırmızılı takımımız 3 galibiyet 1 beraberlik almıştı. Çakır Galatasaray'a karşı 7 kez kırmızı, 107 kez de sarı kartına başvurmuştu.

    DEPLASMANDA ALTINCI MAÇ
    Bu sezon rakip sahada 5 maça çıkan takımımız bu karşılaşmaların üçünü kazanırken ikisinden de beraberlikle ayrılarak mağlubiyet görmedi. Son deplasman mücadelesinde Adanaspor'a konuk olan Galatasaray Bruma'nın golüyle sahadan 1-0 galibiyetle ayrılmıştı. 10. hafta mücadelesinde ise Başakşehir'i konuk eden sarı kırmızılılar karşılaşmayı 2-1 kaybetmişti. Ligin beşinci haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan takımımız Vodafone Arena'dan beraberlikle ayrılmıştı. Takımımız 10 haftada aldığı 6 galibiyet ve 2 beraberlikle 20 puana sahip. Geçen yıl Fenerbahçe ile 3 kez karşılaşan takımımız ligde oynanan iki karşılaşmadan beraberlikle ayrılırken Türkiye Kupası finalinde rakibini 1-0 mağlup ederek müzemize bir kupa daha kazandırmıştı.

    Lige kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, son üç haftada aldığı galibiyetlerle üst sıraları yaklaştı. İlk üç maçından 1 puan çıkaran sarı lacivertliler son 3 karşılaşmasını kazanarak beşinci sıraya yükseldi. Bu sezon sahasında beş maça çıkan rakip takım iki mücadeleyi kazanırken bir kez mağlup oldu.

    BİLİNMESİ GEREKENLER
    Derbi öncesi Opta tarafından düzenlenen bilgiler ise şöyle;
    -Galatasaray, Fenerbahçe karşısında son yedi resmi maçta sadece bir mağlubiyet aldı (3G 3B).
    -Galatasaray, ligde oynadığı son yedi deplasman maçını kaybetmedi (4G 3B)
    -Galatasaray topa sahip olma (%63.6) ve toplam isabetli pas sayısında (4939) ligin en başarılı takımı
    -Galatasaray’ın bu sezon deplasmanlarda attığı sekiz golün altısında Bruma’nın doğrudan katkısı var
    -Bruma, Süper Lig’in en fazla çalım atan oyuncusu (56); en yakın rakibinden 27 fazla çalım attı.
    -Süper Lig’de bu sezon yalnızca Orhan Ovacıklı (38), Tolga Ciğerci’den (33) daha fazla top kaptı.
#19.11.2016 10:41 0 0 0