Derleme - İstanbul\'daki Terör Saldırısına İlişkin Spor Camiasının Tepkilerini İçeren Haberlerimizi...

Son güncelleme: 12.12.2016 22:36
  • noimage

    Beşiktaş\'ta Vodafone Arena yakınlarında gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısına spor camiasının tepkileri sürüyor.

    Beşiktaş\'ta gerçekleştirilen terör saldırısına Türkiye\'nin farklı liglerinde mücadele eden takımların taraftarları, toplu olarak tepki gösterdi.

    Taraftarlar, Vodafone Arena\'nın yakınına gelerek, şehitler anısına karanfil bıraktı.

    Beşiktaşlı taraftarlar, Köyiçi\'nde toplanarak yürürken, Galatasaraylılar ise Galatasaray Lisesi önünden saldırının olduğu noktaya hareket etti. Bazı Bursasporlu taraftarlar da Köyiçi\'nde Beşiktaşlılara katılarak protestoda yer aldı. Protesto eylemine ayrıca Fenerbahçeli, Karşıyakalı, Göztepeli taraftarlar da katıldı.

    Yürüyüş boyunca şehitleri anan binden fazla taraftar, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Saldırının olduğu noktada İstiklal Marşı okuyan taraftarlar, şehitler için dua etti.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de sarı-kırmızılı taraftarlarla gelerek, şehitler anısına karanfil bıraktı.

    Samuel Eto\'o çevik kuvvet müdürüne sarıldı

    Spor Toto Süper Lig\'de Fenerbahçe\'yi konuk eden Antalyaspor\'da futbolcular, sahaya \"Teröre Hayır\" yazılı tişörtlerle çıktı.

    Antalya Stadı\'nda oynanan karşılaşma öncesinde Antalyasporlu oyuncular, üzerinde Türk bayrağı bulunan ve \"Teröre Hayır\" yazılı siyah tişörtlerle sahada ısındı. Antalyaspor\'un Kamerunlu yıldız oyuncusu Samuel Eto\'o, sahaya çıkarken tünelde Çevik Kuvvet Müdürü Vatan Zafer Koçak\'a sarılırken, sahaya ayak basmadan önce de dua etti.

    Antalyasporlu oyuncular maç için sahaya çıktıklarında ise \"Vatan size minnettardır\" yazılı pankart taşıdı.

    Antalyasporlu futbolcular, Yekta Kurtuluş\'un attığı golden sonra saha kenarında bekleyen polislere sarıldı.

    Didier Drogba\'dan teröre tepki

    Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Didier Drogba, İstanbul\'daki terör saldırısına Galatasaray eşofman üstüyle asker selamı vererek tepki gösterdi.

    Drogba, Instagram hesabından, \"Bölemezsiniz, ayıramazsınız. Birlikte güzel Türkiye\" mesajını paylaşırken, \"polisiminyanındayım\" ve \"prayforistanbul\" hashtaglerini kullandı.

    AIPS\'den başsağlığı mesajı

    Uluslararası Spor Yazarları Birliği (AIPS), terör saldırısında şehit olanlar için başsağlığı mesajı yayımladı.

    AIPS\'in internet sitesinden yapılan açıklamada, \"AIPS Avrupa Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak, Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Süper Lig maçının ardından Vodafone Arena yakınında meydana gelen terör saldırıları nedeniyle Türkiye\'deki meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.\" ifadelerine yer verildi.

    Passolig\'den şehit ailelerine destek

    Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, 14 Aralık Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası\'nda Beşiktaş ile Kayserispor arasında oynanacak maçtaki gelirlerini, İstanbul\'daki terör saldırısında şehit düşenlerin ailelerine bağışlama kararı aldıklarını açıkladı.

    Trabzonsporlu futbolculardan anlamlı hareket

    Trabzonspor\'da futbolcular, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 2. haftasında 14 Aralık Çarşamba günü deplasmanda oynayacakları Atiker Konyaspor maçı öncesi seremoniye, polis kepleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü amblemli formalarla çıkacak.

    Yabancı basketbolculardan teröre tepki

    Demir İnşaat Büyükçekmece\'nin Bosna Hersekli oyuncusu Andrija Stipanovic ve ABD\'li basketbolcusu Kenneth Hayes, çektikleri videolar ile İstanbul\'da yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi.

    Stipanovic\'in videosunda, \"Merhaba ben Andrija Stipanovic, ailemle İstanbul\'da yaşıyorum. Burada kendimizi güvende hissediyoruz. Dualarım hayatını kaybeden polislerle. Umarım bu bir daha tekrarlanmaz. Çünkü Türkiye insanlarıyla çok güzel bir ülke. Umarım her zaman barış olur.\" ifadeleri yer aldı.

    Kenneth Hayes, \"Merhaba, benim adım Kenneth Hayes. Türk polislerinin ölümleriyle ilgili üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Kötü şeyler bitene kadar birlikte olmaya devam etmeliyiz. Omuz omuza.?\" şeklinde konuştu.

    Fikret Orman: \"Terör saldırısını tüm camiam adına lanetliyorum\"

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve bazı yöneticiler, Vodafone Arena yakınındaki terör saldırısında şehit düşenleri andı.

    Siyah-beyazlı kulübü yöneticileri, terör saldırısının olduğu, yeni adıyla Şehitler Tepesi\'ne gelerek vefat edenler anısına çelenk ve karanfil bıraktı.

    Tören sırasında açıklamalarda bulunan Orman, menfur saldırıyı şiddetle kınamak ve lanetlemek için bir araya geldiklerini belirterek, \"Bursaspor maçının hemen akabinde evimiz Vodafone Arena\'dan ayrılışları sırasında fedakar polislerimize yönelik alçakça düzenlenen bombalı terör saldırısını tüm camiam adına lanetliyorum.\" dedi.

    Orman, hain saldırının acısını derinden hissettiklerini vurgulayarak, \"Acımız çok taze. Herkesin şunu bilmesini isteriz ki bu ülkenin kuruluşunda, Çanakkale\'den Sarıkamış\'a, Sakarya\'dan Dumlupınar\'a birçok sporcusunu şehit vermiş bu camia, ite köpeğe prim vermeyecektir.\" ifadelerini kullandı.

    Fikret Orman, 14 Aralık Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası\'nda Kayserispor ile Vodafone Arena\'da yapacakları maçın gelirini şehit ailelerine bağışlayacaklarını da sözlerine ekledi.

    Öte yandan Gaziantepspor\'un kulüp başkanı İbrahim Kızıl da sezon sonuna kadar kendi sahalarında oynayacakları tüm maçlardan elde edilecek bilet gelirlerini, şehit ailelerine bağışlayacaklarını bildirdi.

    Ümit Özat\'tan tepki

    Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat da terör saldırısına tepki gösterdi.

    Saldırıda şehit olan polis ve vatandaşlara Allah\'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Özat, şunları kaydetti:

    \"Her zaman olduğu gibi bugün de milletçe, bizleri korumak için canlarını feda etmekten çekinmeyen polis kardeşlerimizin yanındayız. Onlar, bu milletin her zaman göz bebekleri oldular, olmaya da devam edecekler. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren şunu iyi bilsin ki, ne vatanımızı bölebilecekler ne de bayrağımızı indirebilecekler. Canımız yandı ama biz güçlü bir milletiz. El birliğiyle bugünleri de aşacağız. Bu birlik ve beraberliğimiz hainlere en büyük tokat olacak.\"

    Alıntı...
#12.12.2016 22:36 0 0 0