Çocuğunuzu olası kazalardan koruyun

Son güncelleme: 29.08.2007 18:20
  • Evinizde ve yolculuk sırasında çocuğunuzu bekleyen kazalardan onu nasıl koruyabileceğinizi ve güvenlik kurallarını biliyor musunuz?
    Evinizin ve bulunduğunuz ortamın güvenli hale getirilmesiyle çocuğunuzun başına gelebilecek kaza riskini azaltabilirsiniz. Bebeklerin doğar doğmaz çevrelerini incelemeye başladıklarını ve her şeyi merak edip incelemek, dokunmak istediklerini belirten uzmanlar, 'Biraz büyüyüp emeklemeye ve yürümeye başladıkları zaman evin içinde keşif yapmaya başlarlar, bütün odaları gezmek, her şeye dokunmak, ellemek, bakmak isterler. Her şey onların ilgi alanıdır, ne yapacaklarını ve nereye gidip neye dokunacaklarını asla bilemezsiniz. Bütün bunlardan dolayı yaşadığınız alanı ve hatta bulunduğunuz her alanı bebeğiniz ve çocuğunuz için güvenli hale getirmelisiniz' diyor.

    YALNIZ BIRAKMAYIN
    Evde fazla faaliyet ve telaş olduğu saatlerde kaza olma riskinin daha fazla olduğuna ve bu tür tehlikelerin çok olabileceği saatleri belirleyip daha sakin ve dikkatli olunması gerektiğine işaret eden uzmanlar, evin genelinde bebeğin güvenliği için dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:

    BALKONA ÇIKMASIN

    * Çocuğunuzu hiçbir zaman uzun süre yalnız bırakmayın. Çok meşgul olsanız bile daima onun nerede olduğunu ve nelerle meşgul olduğunu kontrol edin.
    * Bütün prizlere koruyucu kapak yerleştirin ve mümkün olduğu kadar mobilya ve eşyalarla çocukların erişemeyeceği şekilde prizlerin önünü kapatın.
    * Küçük elektrikli ev aletlerini prize takılı olarak veya ortada bırakmayın. Pencereleri ve balkon kapılarının önünde çocukların üstüne çıkabileceği iskemle veya başka bir eşya bırakmayın.
    * Çocuğunuzun hiçbir zaman balkona tek başına çıkmasına izin vermeyin. * Yer döşemelerinizi fazla kayganlık vermeyen temizlik maddeleri ile temizlemeye çalışın.
    Arabada asla kucağınıza almayın
    * Çocuğunuzu arabada her ne sebeple olursa olsun asla yalnız bırakmayın.
    * Çocuğunuz arabada iken kesinlikle kontak anahtarını arabanın üzerinde bırakıp arabadan inmeyin.
    * Kapılardaki çocuk emniyet kilitlerini kullanın.
    * Araba koltuğu ile olsa bile çocuğu ön koltuğa kesinlikle oturtmayın. Araba kullanırken kesinlikle çocuğu kucağınıza almayın. Arabada mutlaka oto koltuğu kullanın.
    * Kapılardaki çocuk emniyet kilitlerini kullanın. Arabadan indirirken dikkatli olun.
#19.06.2007 09:32 0 0 0
  • çoçugun yanında sürekli olmak mümkün degil.bu nedenle çoçuk için tehlikeli olacak şeylerin önceden önleminin alınması gerekir
#19.06.2007 14:11 0 0 0
  • tesekkurler ellerinize saglik
#19.07.2007 03:44 0 0 0
  • eline sağlık
#29.08.2007 18:20 0 0 0