Hasta odaları tam teşekküllü olacak

Son güncelleme: 19.06.2007 15:01
  • [u]Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yönetmelikte yaptığı yeni düzenlemeyle hasta odaları ''tam teşekküllü'' olacak. Tadilat yapılarak oluşturulacak hasta odalarında neler olacak?[/u]

    noimage

    Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yönetmelikte yaptığı yeni düzenlemeyle hasta odaları ''tam teşekküllü'' olacak. Tadilat yapılarak oluşturulacak hasta odalarına mutlaka banyo, tuvalet ve lavabo konulurken, odalarda ayrıca mümkünse televizyon, telefon, mini buzdolabı ve eşya dolabı da bulundurulacak. Sağlık Bakanlığınca yayımlanan genelgede, ilgili yönetmelikte yapılan düzenlemeyle tüm sağlık kurumlarında hasta odalarının 1 ve 2 kişilik olmasının benimsendiği, ancak kurumun fiziki şartları dikkate alınarak daha fazla hasta kalabilen odaların da bulunabilmesine imkan tanındığı kaydedildi.

    Yapılan incelemelerde, hastanelerde koğuşların bölünmesiyle oluşturulan hasta odalarında yalnızca yatak sayısının azalmış olduğu, banyo, tuvalet ve lavabo bulunmadığı, bu şekilde oluşturulan odaların yönetmeliğe uygun olmadığının tespit edildiği belirtildi. Bu sebeple yapılacak düzenlemelerde şunlara dikkat edilmesi istendi: ''

    -Tadilatlar, bir odadaki yatak sayısı ne olursa olsun banyo, tuvalet ve lavabo bulunacak şekilde yapılacak. Yalnızca odayı bölerek yatak sayısının azaltılması yönünde tadilat yapılmayacak.

    -Odalarda özürlü hastalar için tutunma barları, bu kişilerin kullanımına uygun lavabo, banyo ve tuvaletlerle tekerlekli sandalye transferini kolaylaştıracak düzenlemeler yapılacak.

    -Polikliniklerde özürlüler başta olmak üzere bütün hastalar için hostes hizmeti verilecek.

    -Hastane içinde ve hasta odalarında tekerlekli sandalye geçişini engelleyecek şekilde seviye farkı olan yerlerde uygun bağlantı rampaları yapılacak.

    -2 ve daha fazla yatak bulunan odalarda gerektiğinde kullanılmak üzere, yatakların paravan gibi bir ayıraçla uygun şekilde ayrılabilmesi için düzenleme yapılacak.

    -Refakatçilerin gerektiğinde yatıp dinlenebileceği pozisyon verilebilen koltuklarla mümkünse televizyon, telefon, mini buzdolabıyla hasta ve yakınlarının eşyaları için dolap bulundurulacak.

    -Hasta odalarına hemşire çağrı sistemi kurularak, çalışır durumda bulundurulacak.''


    AA
#19.06.2007 09:43 0 0 0
  • Peki bu uygulama acaba devlet ve sigorta hastanelerindemi olucak
    oralara pek onem verilmiyoda

    paylasim icin tesekkurler matrakSsS
#19.06.2007 10:12 0 0 0
  • Teşekkürler Ellerine Sağlık
#19.06.2007 10:45 0 0 0
  • uygulanırsa çok iyi olur.
#19.06.2007 15:01 0 0 0