Merdivenleriniz için boyama yolluk

Son güncelleme: 19.07.2007 02:01
  • noimage

    Ayaklarınızın altına serilen göz alıcı yolluk ile evinizdeki merdivende bir kırmızı halı efekti yaratabilirsiniz
    Nasıl yapacaksınız?

    1.Zemin yaratın: Merdivenleri hazırlayın (yıkayın, kurutun; pürüzsüz bir düzey için zımpara yapın) ve astar boyasını uyguladıktan sonra kurumaya bırakın. Beyaz boya ve 8 cmlik boya fırçası ile üst basamaktan başlayarak aşağıya doğru dikey vuruşlarla merdiveni boyayın: Basamakları arkadan öne, merdiven basamağının dik yüzünü de yukarıdan aşağıya boyayın. Birinci katı atın ve tamamen kurumasını bekleyin. Sonra ikinci katı uygulayın.

    2. Yolluğu boyayın: 50 cmlik bir yolluk (şerit yol) yapmak için basamakların genişliğini ölçün. Ölçüden 50 cm çıkarın ve kalanı ikiye bölün. Bu sayı basamağın her iki ucundan bırakacağınız kenar boşluklarının genişliğidir. Maskeleme bandı ile yolluğun kenarlarını işaretleyin, yolluk için bıraktığınız alanın 50 cm olmasına dikkat edin. 5 cmlik boya fırçası ile yatay vuruşlarla iki kat kırmızı boya uygulayın, katlar arasında boyanın kurumasını bekleyin. Yavaşça maskeleme bandını çıkarın. Çok daha dokulu ve taramalı bir görünüm için ikinci katı dikey vuruşlarla uygulayın.

    3. Bordür ekleyin: Maskeleme bandını yolluğun dış kenarlarına yapıştırın. Bantladığınız kenarlardan içe doğru ikişer cm bırakarak yolluk üzerini bantlayın. 2 cmlik boya fırçası ile iki bant arasını çaprazlama vuruşlar ile siyaha boyayın. İkinci katı atın, bantları çıkarın ve kurumaya bırakın.

    4.Parlatın: Minik bir boya fırçası kullanarak fırça kılı kalmış hatalı kısımları düzeltin. Kurumaya bırakın. Ardından iki ya da üç kat akrilik poliüretan uygulayın. Katlar arasında kurumaları için bekleyin.

    Not: Kuruma süreleri ile birlikte bu çalışma birkaç gün sürebilir. Üst kattan uzun süre uzak kalamıyorsanız, adım adım ilerleyin. Her bir basamağın dik yüzeyini, ardından döşemesini sırayla boyayın ve cilalayın.
#19.06.2007 14:36 0 0 0
  • bizde merdiven yok ama olanlar icin guzel bilgiler
    tesekkurler
#19.06.2007 17:53 0 0 0
  • tesekkurler ellerinize saglik
#19.07.2007 02:01 0 0 0