MALZEMELER
Milföy hamuru
Muhallebisi için;
1,5 kilo süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket (200 ml) çiğ krema
2 yemek kaşığı tereyağ
Karameli için;
2 su bardağı toz şeker
1 paket (200 ml) çiğ krema
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
Önce muhallebinin malzemeleri, çiğ krema ve tereyağı hariç pişirilir. Pişen muhallebi çırpılırken, tereyağı ve çiğ krema ilave edilir. Borcama boşaltılan muhallebi, soğumaya bırakılır.
Karamel için, toz şeker susuz olarak eritilir. Eridikten sonra diğer malzemeler de eklenip biraz daha pişirilir.
Milföy hamurları tepsiye dizildikten sonra, sade olarak pişirilir. İyice çıtır çıtır olan milföy hamurları elde ufalanır.
Tatlı servis yapılırken, önce bir porsiyon muhallebi servis tabağına alınır. Üzerine milföy kırıntıları serpilir. En üstüne de karamel gezdirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 907
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:30
ellerine saglık su-perisi abla
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:58
saol
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:42
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:19
tşk
Gönülce Tarih: 04.07.2007 10:34
teşekkürler
tarifleri okuyunca insanın canı çekiyor :78:
en kısa zamanda denemek istiyorum
Serendipity Tarih: 22.06.2007 18:05
Bu güzel Tarif için teşekkürler Su perisi