Maydanoz ve Maydanoz Kürünün Bilinmeyenleri

Son güncelleme: 28.08.2022 16:28
  • noimage

    Maydanoz kürü, zayıflama ve cilt bakımında önemli bir yere sahiptir. Maydanozun içerisinde yer alan A, K ve C vitaminleri sayesinde hem sindirim sistemi hem de cilt yenilenmesinde oldukça etkili bir kür olduğu bilinmektedir.

    Akdeniz bitkisi olan maydanoz, 2000 yıldır sağlık üzerinde etkilerinden dolayı kullanılmaktadır. Böbrek taşı, bağırsak, idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelen maydanoz, solunum yolu enfeksiyonlar, bronşit ve astım hastalıklarına da iyi gelmektedir.

    Kalori açısından zengin aynı zamanda demir ve kalsiyum miktarının çoğunu karşılayan bu bitki, kür olarak kullanıldığında zayıflamaya büyük etki etmektedir.

    Maydanozun Faydaları

    Maydanoz içerisinde bulunan folatlar, amino asitleri zararsız moleküllere dönüştürerek, kalp sağlığına iyi gelmektedir.

    Cilt, sindirim sistemi, meme ve prostat kanseri gibi kanserin farklı çeşitlerine karşı koruyucudur.

    Maydanoz içindeki esansiyel yağlar, kalıtsal iltihaplara karşı iyi gelir.

    Maydanoz suyu, astım ataklarını hafifletir.

    Maydanozdaki beta karoten, kılcal damarlara iyi gelir.

    Maydanozu kür halinde kullanıp tüketmek, idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmak için alternatif bir çözümdür.

    Serbest radikallere karşı çok etkili olan maydanoz, akne ve sivilcelerden kurtulmak için bir yöntem olarak kullanılır.

    İçerdiği C, B12, K ve A vitaminleri kemik sağlığına iyi gelir.

    İçerdiği vitamin ve bileşenler yardımıyla böbreklerin düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışması için fayda sağlar.

    Maydanoz suyunun saçlar uygulanmasının saç dökülmesini engeller.

    Maydanozu yemek ya da kür halinde tüketmek, kabızlığa iyi gelir.

    Uykusuzluk sorunlarını çözmek isteyenlere maydanoz tüketmesi önerilir.

    Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır?

    Sağlığa birçok etkisinin olduğunu bildiğimiz maydanoz, kür halinde sabahları aç karnına tüketildiğinde zayıflamaya büyük oranda yardımcı olmaktadır. Tek başına elbette bir etkisi bulunmayan maydanoz, diyetin ya da sporun yanında takviye olarak kullanılmalıdır.

    Sadece zayıflamak için de kullanılmayan maydanoz kürü, detoks olarak da kullanılmalıdır. Maydanoz kürü, daha sağlıklı yaşam isteyen ve yaşam kalitesini yükseltmek isteyen herkes tarafından rahatça hazırlanabilen bir kürdür.

    Yapımı ve hazırlaması oldukça basit olan maydanoz kürüne bir orta boy limonun suyu sıkılarak hazırlanır. 10-15 adet maydanoz yaprağı, 1 bardak su ve limon suyu ile karıştırılıp blenderdan geçirilen maydanoz kürü, kahvaltıdan 15 dakika önce tüketilmesi gerekmektedir.

    Maydanoz Kürü ile Zayıflama

    Tek başına zayıflatma etkisi bulunmayan maydanoz kürü ile zayıflama oldukça basittir. Büyük bir disiplin ve özveri gerektiren zayıflama isteği için öncelikle yemek öğünlerini küçültmek daha sonra da spor yaparak destek almak gereklidir. Maydanoz kürü de bu konuda hızlandırıcı takviye olarak, yağ yakımını hızlandıracaktır.

    Ünlü isimlerin kullandığı, ünlü diyetislerin önerdiği maydanoz kürü ile zayıflayan birçok isim de “öncesi/sonrası” olarak sosyal medya sitelerinde birçok paylaşımda bulunarak, zayıflamak isteyenlere motive vermektedir. Maydanoz kürü ile zayıflayanların yorumları genellikle “yağ yakımı” “sindirim sisteminin hızlanması” “rahat nefes alma” “enerjik hissetme” gibi yorumlarda bulunmuşlardır.

    Maydanoz Kürünün İdrar Yolu Enfeksiyonuna Etkisi Nedir?

    İdrar miktarını artıran maydanoz kürü aynı zamanda en doğal idrar söktürücüdür. Böbreklerin düzenli olarak çalışmasını sağlayan maydanoz kürü, bedendeki toksinleri atmaya da yardımcı olur. Escherichia coli bakterisinin yol açtığı idrar yolu enfeksiyonu maydanoz kürünün bu etkileri ile çabucak atlatılabilir.

    Çok fazla tüketmemek şartıyla, günde 1 yemek kaşığı tüketilmesi gereken maydanoz kürünün iyileştirici bir etkisi bulunmadığında bir hekime danışmalısınız. Aksi takdirde, maydanoz kürünün iyileştiremeyeceği oranda ciddi bir enfeksiyonunuz olmuş olabilir. Fakat, yeni başlayan ve ilerlememiş idrar yolu enfeksiyonlarında maydanoz kürü büyük oranda iyileştirici etkiye sahiptir.

    Maydanoz – Limon Kürünün Sivilce Üzerindeki Etkisi Nedir?

    Birçok vitamin ve mineral içeren limon ile yine çok fazla vitamini içerisinde barındıran maydanozun karışımı cilde çok iyi gelmektedir. Maydanoz limon kürü olarak zayıflama dışında cilde uygulanıp, içildiğinde de etki eden bu kür, önce sivilcelerde artış gösterecektir. Korkulacak bir durum olmamakla beraber, zamanla maydanoz limon kürü sivilceleri tamamen yok edecek ve izlerini de geçirecektir.

    Bunun için maydanoz-limon kürü sivilce maskesi şu şekilde yapılmalıdır;

    Öncelikle maydanozların sapları ayıklanır.

    Maydanozlar kaynatılmış suyun içerisine atılır.

    5 dakika kaynatılan maydanozlar, 20 dakika demlenmeye bırakılır.

    Suyundan süzülen maydanozlar lapa haline getirilir.

    Yarım limon suyu ile karıştırılan bu lapa cilde sürülür.

    15 dakika bekletilen maydanoz limon kürü temizlenir.

    Bu maske her gün uygulanır.

    Maydanoz – Limon Kürü Zararları Nedir?

    Maydanoz suyu, maydanoz kapsülü, maydanoz kürü gebeliklerde kullanılmaması önerilir. Söktürücü özelliği bulunan maydanozun, gebeliklerde düşüklere sebep olacağı belirtilir.

    Cilde uygulamak istenildiği zaman, aşırıya kaçıldığında ciltte kuruluk ve dökülmelere sebep olur.

    Zayıflamak için aşırı derecede kullanılan maydanoz kürü, vücudun sodyumu tutmasına ve ödem oluşmasına neden olabilmektedir.

    Sodyumun vücutta tutulması yüksek tansiyonu olan hastalarda olumsuz etkilenir.

    Böbrek hastalığı olanları az miktarda ya da doktora danışarak kullanması önerilir.

    Kabızlık durumu için maydanoz kürü kullanmak isteyenler, fazla kullanım sonucunda bağırsak çalışma düzenini bozabilirler.

    Kan sulandırıcı, inceltici ve pıhtılaşmayı önleyici bazı ilaçlar maydanozun etkileşime geçmesi sebebi ile doktor danışmanlığında kullanılması önerilir.


    alıntı..
#08.02.2017 22:33 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#28.08.2022 16:28 0 0 0