Qreypfrut bir çox insanın sevmədiyi meyvədir. Halbuki meyvəsindən savayı qabığı da yüksək miqdarda vitamin və mineral ehtiva edir. Tərkibində bol miqdarda su və lif olduğu üçün kalorisi də olduqca aşağıdır. Aparılan müxtəlif araşdırmalar nəticəsində qreypfrutun sağlamlığa bir çox faydası aşkarlanıb.

Sürətlə arıqlamağa kömək olur

Qreypfrutun 92%-i sudan ibarətdir. Ona görə də ümumi mənada sağlamlığa çox faydalıdır. Aparılan araşdırmalar zamanı məlum olub ki, yeməkdən əvvəl yeyilən bir ədəd qreypfrut sürətlə yağ yandırmağı təmin edir.

Üstündəki sapları atmayın

Qreypfrutun qabığının iç hissəsində olan ağ saplar acı dada malikdir və çox vaxt qabıq kimi soyulub atılır. Ancaq bundan sonra atmayın. Çünki mütəxəssislər onların çox faydalı olduğunu və mümkün qədər hər kəsin yeməsini məsləhət görür. Bu saplar xüsusilə antioksidantlar baxımından olduqca zəngindir. Özünüzü gün ərzində tox hiss etməyinizi təmin edir. Bununla yanaşı, qandakı xolesterol səviyyəsini aşağı salır, hətta onurğa xərçəngi riskini belə azaldır.

İmmunitet sistemini qüvvətləndirir

Qreypfrutun tərkibində yüksək miqdarda A və C vitamini var. A və C vitaminləri immunitet sistemini qüvvətləndirən ən əhəmiyyətli faktorlardır. Qreypfrut soyuqdəymənin də qarşısını alır.

Beğeniler: 66
Favoriler: 4
İzlenmeler: 974
favori
like
share