MALZEMELER
Kurabiye hamuru için;
1 paket margarin
1 yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Kestane püresi için;
300 gram kestane
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

YAPILIŞI
Kurabiye hamuru için olan malzemeler karıştırılıp bir hamur elde edilir. Bu hamur merdaneyle açılıp çay bardağının ağzı ile kesilir. Kesilen yuvarlak hamurların yarısının orta kısımları bir şişenin ağzı ile kesilerek çıkarılıp, tepsiye dizilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Yıkanan kestanelerin sert kabukları soyulur. Zarları soyulana kadar suda kaynatılır. Soyulmuş kestaneler, üzerlerini geçecek kadar su konmuş bir tencerede suyu çekilene kadar pişirilir. Kestaneler ezilir ve şeker+süt karışımı yavaş yavaş ilave edilip biraz daha pişirilir.
Delik olmayan kurabiye parçasının üzerine bu kestane püresinden sürülüp üzerine delikli kurabiye parçası oturtulur. Pudra şekeri ve ceviz ile süslenerek servis edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 413
favori
like
share
Gönülce Tarih: 04.07.2007 11:13
teşekkürle SU-PERISI ellerine sağlık
Serendipity Tarih: 02.07.2007 11:18
teşekkürler su perisi
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2007 14:03
ellerine saglik