MALZEMELER
1 kilo pırasa
2 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı pirinç
2 kesme şeker
tuz

YAPILIŞI
Pırasalar ayıklanıp doğranır. Havuçlar da doğranıp pırasalarla beraber tencereye konur. Üzerine bir tane soğan yemeklik doğranıp zeytinyağı gezdirilir. Şeker, tuz ve pirinç de ilave edildikten sonra kısık ateşte suyunu salana kadar ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Yemek, tenceresinde soğuduktan sonra servis tabağına alınıp buzdolabına konur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2478
favori
like
share
stanbul-i Tarih: 04.01.2010 21:36
Hem çok faydalı hemde çok leziz bir kış yemeği.Teşekkürler.
by_KaRizMa Tarih: 18.04.2008 00:19
tesekurler
COCO Tarih: 17.04.2008 21:40
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:46
SAOLLL TSK
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:19
ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:37
tarif için teşekkürler:23:
Gönülce Tarih: 05.07.2007 17:03
ellerine sağlık çok güzel anlatıyorsun