İÇ:
- 100-150gr. kıyma
- 1 soğan
- 3-4 çorba kaşığı pirinç
- yarım çorba kaşığı domates salçası
- yarım çorba kaşığı biber salçası (arzuya göre)
- maydanoz, dereotu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- tuz, karabiber ve pulbiber
yapılışı
1- Soğanı rendeleyin, maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. Bütün iç malzemesini karıştırın. Eğer iç çok sert veya yağsızsa 1-2 çorba kaşığı yağ veya su ekleyebilirsiniz.
2- Enginarın sapını kesin, eger alt yaprakları çok sertse koparabilirsiniz. İçini iyice yıkayın. Yaprakların dışından başlayarak aralarına kıymalı içi doldurun. Tencerenin içine oturtun. Yarısına kadar su ile doldurun. 35-40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.