Etli enginar dolması

Son güncelleme: 20.06.2007 00:11
  • malzemeler

    1-2 tane küçük enginar

    İÇ:
    - 100-150gr. kıyma
    - 1 soğan
    - 3-4 çorba kaşığı pirinç
    - yarım çorba kaşığı domates salçası
    - yarım çorba kaşığı biber salçası (arzuya göre)
    - maydanoz, dereotu
    - 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    - tuz, karabiber ve pulbiber
    yapılışı
    1- Soğanı rendeleyin, maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. Bütün iç malzemesini karıştırın. Eğer iç çok sert veya yağsızsa 1-2 çorba kaşığı yağ veya su ekleyebilirsiniz.
    2- Enginarın sapını kesin, eger alt yaprakları çok sertse koparabilirsiniz. İçini iyice yıkayın. Yaprakların dışından başlayarak aralarına kıymalı içi doldurun. Tencerenin içine oturtun. Yarısına kadar su ile doldurun. 35-40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
#20.06.2007 00:11 0 0 0