Bilal İnci

Son güncelleme: 20.06.2007 08:50
  • noimageTürk Sinemasının kötü adamı olarak tanınan Bilal İnci, Beyoğlunda kaldığı otelde ölü olarak bulundu.


    Girdiği şeker koması sonucu öldüğü anlaşılan Türk sinemasının kötü adamı Bilal İnci (69) için 15 Ekim Cumartesi günü saat 13.00te Yeşilçam Ayhan Işık Sokakta tören düzenlendi. Bilal İncinin cenazesi, daha sonra Şişli Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.


    Adanada 1936 yılında doğan Bilal İnci, bir süre İzmit Lisesinde okudu. İnci, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 1966da Karanlıkta Vuruşanlar; filmiyle sinemaya girdi. Kötü adamrollerinde oynayanİnci, karakter oyuncusu olarak öne çıktı.


    Sinemaya bir süre ara veren İnci, Ezo Gelin Dönüş Bir Türke Gönül VerdimAlageyik Büyük Yemin Beyaz Mendil Oğlu gibi filmlerde rol aldı.


    BAKAN KOÇTAN TAZİYE MESAJI
    Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sinema oyuncusu Bilal İncinin vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı. İncinin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Koç, mesajında şunları kaydetti:
    Yaşamı boyunca kendisini sanata adayan Bilal İnci, bir çok filmde sergilediği başarılı oyunculuğu ile Türk Sinemasının vazgeçilmez karakter oyuncularından biri olmuştur. Türkiyenin yetiştirdiği saygın sanatçılardan birisi olan Bilal İnciyi kaybetmenin acısını tüm sanatseverlerle paylaşır, Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim
#20.06.2007 08:50 0 0 0