Fenerbahçe 92-76 Tofaş

Son güncelleme: 24.05.2017 21:44
  • Fenerbahçe 92-76 Tofaş



    noimage









    Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final ilk maçında Tofaş’ı konuk etti. Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan maç, 92-76 Takımımızın zaferiyle tamamlandı ve Fenerbahçemiz bu sonuçla çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.

    Takımımızda 5 oyuncu çift hanelerde sayı üretti. Kostas Sloukas kaydettiği 13 sayıyla Takımımızın en skoreri olurken; Jan Vesely 12, James Nunnaly ile Luigi Datome 11’er ve Bogdan Bogdanovic de 10 sayıyla çift hanelere ulaştı.

    2 galibiyet alanın yarı finale yükseleceği serinin ikinci maçı ise 26 Mayıs Cuma günü Tofaş’ın ev sahipliğinde Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak.

    Karşılaşmayı Başkanvekilimiz Mithat Yenigün'le Yönetim Kurulu Üyelerimizden Selim Kosif, Profesyonel Futbol Takımımızın başarılı file bekçisi Ertuğrul Taşkıran da izledi. Ayrıca bu karşılaşma, Euroleague Şampiyonu Fenerbahçemizin, taraftarlarımızla Fenerbahçe Ülker Sports Arena’daki ilk buluşması oldu ve Fenerbahçemiz, maç öncesi büyük Fenerbahçe taraftarı ile şampiyonluğu kutladı. Detaylar için tıklayınız.

    Takımımız maça; James Nunnaly, Ali Muhammed, Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely ve Ekpe Udoh beşiyle başladı.

    Karşılaşmaya istediği gibi giremeyen ekibimiz, savunmada sertlik gösteremeyince televizyon molasına kadar potasında 17 sayı görürken; rakip potaya ise 3’ü üç sayılık olmak üzere 12 sayı bıraktı (04:52). Mola dönüşü konuk ekibin basketiyle süren oyunda Vesely ve Sloukas’la farkı 1 sayıya kadar indiren ekibimiz, periyodu 22-23 geride tamamladı.

    İkinci periyotta Bogdanovic, Ahmet ve Melih’le 9-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, skoru 31-23 yaptı. Ahmet’in savunmada ortaya koyduğu performansla rakip hücuma fren yaptıran Takımımız, Datome ve Sloukas’ın da sayı katkılarıyla skoru 38-31 yaptı ve rakibine mola aldırdı. Molanın ardından Sloukas’la farkı çift hanelere yükselten ekibimiz, Yiğit Arslan’ın son saniye üçlüğüne engel olamadı ve soyunma odasına 44-37 önde gitti.

    Tofaş’tan Barış’ın basketiyle başlayan ikinci yarıda Sloukas’ın basket faulünün ardından Copeland’ın isabetli serbest atışları skoru 47-41 yaptı. İlerleyen bölümde skor avantajını kaybetmeyen Takımımız, periyodu 64-60 önde tamamladı.

    Fenerbahçemiz final periyoduna; Ahmet Düverioğlu, James Nunnaly ve Ali Muhammed’in kaydettiği basketler sonucu 8-0’lık seriyle başladı: 72-60. Karşılıklı üçlüklerle süren oyunda Datome’nin basketleri sonucu fark 14 sayıya kadar çıktı: 79-65. Kalan bölümde de farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçemiz, maçı 92-76 kazandı.
#24.05.2017 21:44 0 0 0