Adet Sancısı İçin Bitkisel Çay

Son güncelleme: 09.09.2022 21:21
  • noimage

    Adet sancısı için bitkisel çay ve çözüm önerileri nelerdir ? Adet sancısı, birçok kadının korkulu rüyasıdır. Rahim kasılmalarının ağrı olarak yansıması sonucu oluşan adet sancısı, kasılmalar sırasında rahimde prostogladin maddesinin salgılanmasından kaynaklanır. Prostogladin maddesinin az veya çok salgılanması adet sancısının şiddetini belirleyen etkendir. Rahim kasılmalarının sebebi ise, rahim içi tabakasının yenilenmesi sırasında oluşan kanamanın normal sınırlarda kalmasını sağlamaktır. Regl döneminde ağrılarınız çok şiddetli ise bunun altında yatan adet dışında başka sebepler bulunabilir. Herhangi bir enfeksiyon kapmış olabilir veya rahminizde kist bulunmuş olabilir. Çok şiddetli ağrılarda mutlaka bir kadın doğum uzmanına görününüz.
    Bayanlarda adet sancısı farklılık gösterebilir. Kimi bayanlar hafif ağrılarla adet dönemini atlatırken, kimi bayanlar bu kadar şanslı değildir. Bazı bayanlar da ise günlük hayatını olumsuz etkileyecek derecede adet sancıları görülür.

    Adet Sancısına Hangi Bitkisel Çaylar İyi Gelir?

    Adet döneminde düşünülen soru adet sancısına neyin iyi geldiğidir. Orta şiddetli adet sancısını geçiren en büyük 2 etken sıcaklık ve bitki çayıdır. Bu iki etken ilaç içmeden adet sancılarınızın kesilmesine yardımcı olacaktır. Sıcak bir duş veya karın bölgesine sıcak bir havlu koyularak adet sancısı hafifletilebilir. Kesinlikle karın bölgesine doğrudan ısı uygulanmamalıdır.

    Isıtma yönteminden sonraki adet sancısını hafifleten en önemli etken bitki çaylarıdır. Evde kolayca hazırlanabilecek adet sancısı için bitkisel çay önerilerine göz atabilirsiniz ;

    Zencefil Çayı
    Adet sancılarına neden olan prostogladin maddesinin salgılanma seviyesi düşürülmesinde etkili önemli bir bitkidir. Zencefil , prostogladin seviyesini düşürerek adet sancısını hafifletmiş olur. Ayrıca adet döneminde görülen yorgunluk ve düzensiz adet görme sorununu ortadan kaldırır.
    Adet döneminde kullanılması gereken zencefil çayı, kaynatılarak değil demlenerek hazırlanmalıdır. Tercihe göre limon ve bal ekleyerek günde 3 defa içmeniz adet sancısı sorununuzu önemli ölçüde azaltacaktır.

    Tarçın Çayı
    İçeriğinde bulunan antispazmodik , anticlatting ve anti-inflamatuar sayesinde tarçın , adet sancısını rahatlatan etki gösterir.
    Ilık bir bardak su içerisine 1.5 çay kaşığı toz tarçın ve 1 tane kabuk tarçın ekleyince kaynatın. Tercihe göre bal ilave edip günde iki defa içiniz. Adet sancılarınızın kesilmesine yardımcı olacaktır.

    Papatya Çayı
    İçeriğinde rahmi dinlendiren antispazmik maddesini bulundurması açısından prostogladin maddesinin az salgılanmasını sağlayan papatya çayı, adet sancılarınızın azaltılması için tavsiye edilen bir çaydır. Bir demliğe 8 adet papatya ve 4 bardak su ekleyin.15 dakika boyunca kaynatın. Papatya çayı ayrıca adet döneminde oluşan gerginlik ve ruhsal değişimi de azaltacaktır.

    Maydanoz Çayı
    Adet sancılarını giderici en önemli bileşik olan apiol ve myristicin içermesi sebebiyle adet döneminizde rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca düzensiz adet döngülerini düzenlemeye yardımcı olur. Bir bardak suya 6 adet maydanoz koyun ve 7 dakika boyunca kaynatarak hazırladığınız maydanoz çayını soğuk içiniz.

    alıntı..
#31.05.2017 01:04 1 0 0
#09.09.2022 21:21 0 0 0