selver paşa tatlısı nasıl yapılır - selver paşa tatlısının tarifi
MALZEME:

Süt 2 su bardağı
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Yumurta 3 adet
Toz şeker 1,5 su bardağı
Bayat ekmek içi 200 gr.
Limon suyu 1 tatlı kaşığı
Su 1 su bardağı

YAPILIŞI:
1. Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup üzerine süt ilave edin. Sütü çektikten sonra yumurta, 1 çorba kaşığı tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. 2. Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin. (Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin.) 3. Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın. Geri kalan şeker ve suyu kaynatıp, limon suyu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:29
teşekkürler ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:59
cok tskler su-perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:41
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:20
tşk
BoardBeLasi Tarih: 17.07.2007 00:19
eLLerinize Saglik
Gönülce Tarih: 04.07.2007 10:33
teşekkürler
Serendipity Tarih: 22.06.2007 18:07
teşekkürler su perisi