Linkin Park

Son güncelleme: 04.12.2008 16:55
  • noimage

    noimage
    noimage


    Orijinal soundları ve imza attıkları birbirinden başarılı çalışmalarla Linkin Park, Nu-Rock adı verilen yeni müzik türünün ilk temsilcilerinden. Müziklerinde Rock, Rap ve Electronica gibi bir çok farklı soundu başarıyla bir araya getiren Linkin Parkın temelleri, 1996 yılında gitarist Brad Delson ve Mike Shinoda tarafından atılır. Kariyerlerine Xero adında bir grup kurarak başlayan ikili, zamanla vokalist Mark Wakefield, DJ Joseph Hahn, davulcu Rob Bourdon ve basçı Phoenix Farrellın da katılmasıyla kadrosunu güçlendirir. 4 şarkıdan oluşan bir demo çalışması ve Mark Wakefieldın gruptan ayrılışın hemen ardından topluluk, isimlerini -ileride ilk albümlerine de ilham verecek olan- Hybrid Theory olarak değiştirir. Başlarda Los Angelesta çeşitli klüplerde boy gösteren topluluk, Phoenix Farrellın başka bir toplulukla turneye çıkmak üzere grubu terk etmesinin ardından, vokalist Chester Benningtonı kadrolarına dahil eder. Benningtonun orijinal vokalleriyle güçlenen topluluk, 1999 yılında 6 şarkılık bir EP çalışmasına imza atar ve telif haklarından doğan çeşitli problemler nedeniyle, kendilerine yeni isim olarak Linkin Parkı seçer. Phoenixin sürpriz dönüşüyle birlikte Linkin Park, yepyeni bir demo çalışmasının ardından, kariyerlerinin belki de en önemli adımını atarak Warner müzik şirketiyle anlaşır. Ekim 2000de Hybrid Theory adlı ilk albüm çalışmaları piyasaya sürülen Linkin Park, One Step Closer, Crawling, ve In The End gibi hit çalışmalarıyla adını kısa sürede duyurmayı başarır. Temmuz 2002de ortaya çıkan Reanimation adlı albüm, hala yankıları süren Hybrid Theorynin remix versiyonlarını içermektedir. 2003 yılının Mart ayında çıkardıkları Meteora adlı albümleri ve burada yer alan Somewhere I Belong, Numb ve Faint gibi hitleriyle Linkin Park, dünya çapında hayran kitlesini genişletmeyi başarır. Bugüne kadar Video Müzik Ödülleri de dahil olmak üzere bir çok ödül kazanan Linkin Park, en son geçtiğimiz yılın sonlarında, rap sanatçısı Jay-Z ile birlikte, Collision Course adlı orijinal bir albüm çalışmasına imza atmıştı.


    Üyeler

    Chester Charles Bennington (Chazy Chaz) Vokal - Gitar (pek Çalmasada)
    Joseph Hahn (Mr Hahn) Turntable - Director
    Phoenix Farrel: Bass Gitar
    Brad Dalson: Gitar
    Rob Bourdon: Davul
    Mike Shinoda (Mad Madness) Klavye - Gitar - Vokal





#21.06.2007 18:47 0 0 0
  • en cok sevdiğim gruplardan biri.

    kendilerine has müsicleri war..
#21.06.2007 21:01 0 0 0
  • ABİ BU GRUBU BAYILIRIM MUTLAKA HER PC AÇTIĞIMDA BU GRUBUN ŞARKILARINI SEVERİM NUMB ÖZELLİKLE
#21.06.2007 21:09 0 0 0
  • noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    Linkin Park

    Orijinal sound'ları ve imza attıkları birbirinden başarılı çalışmalarla Linkin Park, Nu-Rock adı verilen yeni müzik türünün ilk temsilcilerinden. Müziklerinde Rock, Rap ve Electronica gibi bir çok farklı sound'u başarıyla bir araya getiren Linkin Park'ın temelleri, 1996 yılında gitarist Brad Delson ve Mike Shinoda tarafından atılır. Kariyerlerine Xero adında bir grup kurarak başlayan ikili, zamanla vokalist Mark Wakefield, DJ Joseph Hahn, davulcu Rob Bourdon ve basçı Phoenix Farrell'ın da katılmasıyla kadrosunu güçlendirir. 4 şarkıdan oluşan bir demo çalışması ve Mark Wakefield'ın gruptan ayrılışın hemen ardından topluluk, isimlerini -ileride ilk albümlerine de ilham verecek olan- Hybrid Theory olarak değiştirir. Başlarda Los Angeles'ta çeşitli klüplerde boy gösteren topluluk, Phoenix Farrell'ın başka bir toplulukla turneye çıkmak üzere grubu terk etmesinin ardından, vokalist Chester Bennington'ı kadrolarına dahil eder. Bennington'un orijinal vokalleriyle güçlenen topluluk, 1999 yılında 6 şarkılık bir EP çalışmasına imza atar ve telif haklarından doğan çeşitli problemler nedeniyle, kendilerine yeni isim olarak Linkin Park'ı seçer. Phoenix'in sürpriz dönüşüyle birlikte Linkin Park, yepyeni bir demo çalışmasının ardından, kariyerlerinin belki de en önemli adımını atarak Warner müzik şirketiyle anlaşır. Ekim 2000'de Hybrid Theory adlı ilk albüm çalışmaları piyasaya sürülen Linkin Park, One Step Closer, Crawling, ve In The End gibi hit çalışmalarıyla adını kısa sürede duyurmayı başarır. Temmuz 2002'de ortaya çıkan Reanimation adlı albüm, hala yankıları süren Hybrid Theory'nin remix versiyonlarını içermektedir. 2003 yılının Mart ayında çıkardıkları Meteora adlı albümleri ve burada yer alan Somewhere I Belong, Numb ve Faint gibi hit'leriyle Linkin Park, dünya çapında hayran kitlesini genişletmeyi başarır. Bugüne kadar Video Müzik Ödülleri de dahil olmak üzere bir çok ödül kazanan Linkin Park, en son geçtiğimiz yılın sonlarında, rap sanatçısı Jay-Z ile birlikte, Collision Course adlı orijinal bir albüm çalışmasına imza atmıştı.
#16.07.2007 10:12 0 0 0
  • Bnm Fikrime Göre Nu-Rock temsilcilerinden en iyisi çok gsl şarkıları var en iyi olraka numb la tanıdldılar tavsiye ediyorum dinlemenizi
#16.07.2007 10:14 0 0 0
  • en sevdiğim gruplardan... emegine sağlık
#16.07.2007 10:58 0 0 0
  • Başka Seven Yok mu :D
#16.07.2007 12:04 0 0 0
  • ben hic tanimiyorum bile
#16.07.2007 13:10 0 0 0
  • "eskitoprak" ne yaptın yav:D
#16.07.2007 18:38 0 0 0
  • çerez niyetine dinlenecek kadar iyi söylüyorlar
    ayrıca kendileri grup olarak led zeppelin dinlerler

    paylaşımın için teşekkür ederim shag
#16.07.2007 21:27 0 0 0
  • Linkin Park, Old-School hip-pop, geleneksel klasik rock ve elektronik müziğin ritmlerini biraraya getirerek alternatif bir sound'la harmanlamaıştır, davulcu Rob Brad Delson, vokalist Mike Shinoda'nun okuldayken kurdukları yakın arkadaşlıkla başladı. İkisinin mezuniyetinin hemen ardından sanat öğrencisi ve aynı zamanda DJ Joseph Hahn'le biraraya gelen iki arkadaş Xero adındaki grubu oluşturdular. İlk adı Xero olan grup 1996 senesinde Los Angeles, Kaliforniya'da kuruldu ve 1999 senesine kadar çalışmalarına aynı isim altında devam etti. 1999 senesinde şarkıcı Chester Bennington'un katılmasıyla yenilenen grup bu katılımla birlikte isimlerini de Linkin Park olarak değiştirdi. Bundan çok kısa bir süre sonra grup Los Angeles ve çevresinde hızlı bir şekilde tanınmaya başladı. Zomba müzikten Jeff Blue ise onlarla bir albüm anlaşması yapmak için hazırdı ve böylece 1999 senesinden evvel birçok kez geri çevrilen grup ilk albümlerine milenyumda imza atmış oldular. Zorlu geçen yılların anısına albüme Hybrid Theory adını veren Linkin Park'a çalışmalarında the Deftones, the Roots, Aphex Twin ve Nine Inch Nails gibi isimlerde destek verdiler. Grubun debut albümünden çıkan single'lar "Crawling" ve "One Step Closer"da önemli birer radyo hiti ve videolarıylada müzik televizyonların en çok yayınladığı kliplerden biri haline geldiler. Linkin Park 2001 senesinde tam 324 şovda performans sergiledi ve Ocak 2002'de Hybrid Theory albümleriyle 3 Grammy ödülüne birden sahip oldular. Bu ödüller en iyi Rock albümü, ve en iyi yeni sanatçı ödüllerini aynı zamanda "Crawling" parçaları ile en iyi hard rock performansını da kapsıyordu.




    Grubun ikinci çalışması Meteora 2003 senesinin Mart ayında müzik marketlerde yerini aldı. Albümden çıkan ilk single "Somewhere I Belong" anında tüm Dünyada müzik listelerinde fırtına gibi esmeye başladı. Linkin park bu albümün ardından ikinci turnelerine Metallica, Limp Bizkit, Mudvayne ve the Deftones gibi isimlerle çıktılar. 2004 senesinin sonunda ise o güne kadar en çok konuşulan projelerine imza attılar.




    Bu proje için rapçi Jay-Z ile biraraya gelen grup, Collision Course adını verdikleri çalışmadan tüm Dünyada ses getiren iki popüler şarkıyı karıştırdılar ve bununla birlikte bir ilke, yeni bir akıma imza atmış oldular. Jay-Z aynı zamanda bu fikre ortak imza attıkları Mike Shinoda'yı birlikte solo bir hip-pop projesi gerçekleştirmeleri için ikna etti ve albümleri The Rising Tied 2005 senesinde Jay-Z'nin executive prodüktörlüğü ile piyasaya çıktı. Bu çalışmanın ardından Linkin Park 2006 senesinde yeniden biraraya geldi ve bir sonraki albümleri üzerinde çalışmaya başladılar. Shinoda ve Rick Rubin'in de katkılarıyla Minutes to Midnight 2007 senesinde müzik marketlerde yerini aldı.
#15.09.2007 19:45 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • konular birlestirildi
#04.12.2008 16:55 0 0 0