Ukrayna 2 - 0 Türkiye

Son güncelleme: 02.09.2017 23:22
  • Millilerin bayramı erken bitti!

    noimage



    Türkiye, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda deplasmanda Ukrayna ile karşılaştı. Milliler, maçtan 2-0'lik skorla yenik ayrıldı. Ev sahibinin golleri Yarmolenko'dan geldi. Bu sonucun ardından Türkiye, 11 puanla 3. sırada kaldı.

    2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu mücadelesinde Türkiye, Ukrayna'ya konuk oldu. A Milli Takım, kötü bir performans ortaya koyduğu maçtan 2-0 mağlup ayrıldı ve Dünya Kupası yolunda ağır bir darbe aldı.

    A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Kosova maçına göre Ukrayna maçında ilk 11'de 7 değişiklik yaptı.
    Emre Belözoğlu 11'de

    Lucescu, Ukrayna karşısında ilk 11'i Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Emre Belözoğlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Tolga Ciğerci ve Cenk Tosun'dan oluşturdu.

    Deneyimli teknik adam, Kosova maçındaki ilk 11'den sadece kaleci Volkan Babacan, Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Cengiz Ünder'e şans verdi.

    Ukrayna - Türkiye maçına iki takım taraftarlarının da ilgisi büyük oldu.

    Kharkiv'deki 38 bin 500 kişi kapasiteli Metalist Stadı'nda oynanan maçta, tribünler tamamen doldu. Bu karşılaşma için satışa çıkarılan biletler günler öncesinden tükenmişti.

    Müsabakayı Türk taraftarlar da kendilerine ayrılan yerden izledi.
    İlk yarıda sahada yoktuk

    Karşılaşmanın ilk yarısı Ukrayna'nın mutlak üstünlüğüyle geçti. Türkiye savunmada çoğu zaman eksik yakalanırken, Ukrayna hücumcularının hızıyla baş etmekte zorlandı.

    18. ve 42. dakikalarda Yarmolenko'nun attığı gollerle ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

    A Milli Takım, ikinci yarıda Oğuzhan Özyakup'un oyuna dahil olmasıyla birlikte dengeyi kurup rakip yarı sahada daha organize olmaya çalışsa da aradığı golleri bulamayınca müsabaka 2-0 Ukrayna üstünlüğüyle tamamlandı.

    Bu sonucun ardından Ukrayna puanını 14'e yükseltip, maç fazlasıyla 13 puanlı Hırvatistan'ın önünde liderliğe yükselirken; Türkiye ise 11 puanla 4. sırada kaldı.

    Türkiye kalan üç maçının tamamını kazanarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.
#02.09.2017 23:22 0 0 0