Atiker Konyaspor 0 - 2 Galatasaray

Son güncelleme: 14.10.2017 23:07

  • Aslan zirvede arayı açtı!

    noimage



    Süper Lig'de 8. hafta maçında deplasmanda Atiker Konyaspor'u Gomis'in attığı gollerle 2-0 mağlup eden Galatasaray namağlup liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızı ekip, bu galibiyetle zirvede en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını da 6'ya çıkarırken haftaya Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maça da morallı çıkacak.

    Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. Galatasaray, 54. dakikada Gomis ile 1-0 öne geçti. Gomis 77. dakikada penaltıdan attığı gol ile farkı 2'ye çıkardı: 0-2

    Kalan sürede başka gol olmadı ve sarı-kırmızı ekip, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

    Bu sonuçla puanını 22'ye çıkaran Galatasaray, hem namağlup liderliğini sürdürdü hem de zirveye en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı. 8 hafta 5. mağlubiyeti alan Atiker Konyaspor ise 7 puanda kaldı.

    Türk futbolunda bir ilk!

    Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında Atiker Konyaspor ile deplasmanda oynadığı maça 11 yabancı futbolcuyla çıkarak, Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

    Ligde 12 maçtır kaybetmiyor

    Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 12 maçta mağlubiyet yaşamadı.

    Ligdeki son mağlubiyetini, geride kalan 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında 3-1'lik skorla alan Galatasaray, ardından ligde çıktığı 12 maçta 11 galibiyet ve 1 beraberlikle rakiplerine 3 puan sevinci yaşatmadı.

    Geride kalan sezonun son 4 maçını kazanan Galatasaray, bu sezonki 8 karşılaşmada ise 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

    İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

    19. dakikada orta alanda Ndiaye'den topu çalan Mehdi'nin ceza sahası dışından çektiği şutta, top auta çıktı.

    23. dakikada Musa Araz'ın sağ kanattan yaptığı ortada, kaleci Muslera topu tokatladı. Pozisyonu takip eden Fofana'nın vuruşunda, top auta gitti.

    35. dakikada Feghouli'nin, ceza yayı dışından çektiği şutta, kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere tokatladı.

    Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere bitti.

    İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

    GOL: 54. dakikada konuk ekip 1-0 öne geçti. Selçuk İnan'ın ara pasına hareketlenen Gomis'in ceza sahası içinden vuruşunda, top kaleci Serkan Kırıntılı'dan döndü. Topu önünde bulan Belhanda'nın vuruşunda ise meşin yuvarlak bu kez savunmaya çarparak, Gomis'in önüne düştü. Fransız futbolcu, sert şutla topu ağlara yolladı: 0-1.

    GOL: 76. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Gomis, Ali Turan'ın müdahalesinde yerde kaldı. Hakem Özgür Yankaya, penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Gomis, penaltı vuruşunda topu filelerle buluşturdu: 0-2.

    82. dakikada ceza sahasına giren Ezekiel'in yerden pasında topa Maicon ters bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlak az farkla kornere çıktı.

    89. dakikada Feghouli'nin pasına hareketlenen Eren Derdiyok'un ceza sahası içerisinden vuruşunda, topu kaleci Serkan Kırıntılı kornere çeldi.

    Karşılaşma, Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

    Atiker Konyaspor: 0 - Galatasaray: 2

    Stat: Konya Büyükşehir Belediye

    Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Serkan Ok

    Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Jonsson (Dk. 77 Manyama), Ali Turan, Ömer Ali Şahiner, Filipovic, Mehdi, Milosevic, Musa Araz, Fofana (Dk. 72 Ezekiel), Eze (Dk. 66 Evouna)

    Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici (Dk. 78 Serdar Aziz), Fernando, Ndiaye, Rodrigues (Dk. 31 Selçuk İnan), Belhanda, Feghouli, Gomis (Dk. 80 Eren Derdiyok)

    Goller: Dk. 54 ve 76 (Penaltıdan) Gomis (Galatasaray)

    Sarı kartlar: Dk. 24 Ndiaye (Galatasaray), Dk. 60 Jonsson, Dk 76 Ali Turan (Atiker Konyaspor)
#14.10.2017 23:07 0 0 0